breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΕΛΟΣ – ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

– ΘΑ ΦΟΡΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Κανείς δεν θα μπορεί να ξεφύγει! Τα αυτοκίνητα θα εντοπίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού!

Αυτό γιατί οι πολλές και διαφορετικές βάσεις δεδομένων που υπάρχουν σήμερα στους διάφορους φορείς του Δημοσίου -και οι οποίες κατά κανόνα δεν… επικοινωνούν μεταξύ τους- θα γίνουν μία.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε σε εβδομαδιαία εφημερίδα, ιδιωτικής χρήσης όχημα που δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ δεν θα κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους.

Στα διόδια δεν θα υπάρχουν πλέον υπάλληλοι ούτε μπάρες. Τα οχήματα θα διέρχονται από μια ηλεκτρονική πύλη και η χρέωση θα γίνεται αυτόματα, χωρίς καθυστερήσεις.

Οι πινακίδες του αυτοκινήτου θα είναι «έξυπνες», ώστε με την ηλεκτρονική τους ανάγνωση οι αστυνομικές Αρχές να αποκτούν αμέσως εικόνα για όλα τα στοιχεία του οχήματος αλλά και του οδηγού.

Όπως διαβάζουμε, το σύστημα, εν αρχή, θα χρησιμοποιείται για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Ποιος θα εμποδίζει το Κράτος όμως να το χρησιμοποιεί για τον εντοπισμό ύποπτων ή καταζητούμενων πολιτών ακόμα και όσων χρωστούν στο Δημόσιο και να τους συαλλαμβάνει;

Ποιος θα εμποδίζει την παγκόσμια εξουσία να εντοπίζει όσα άτομα αντιδρούν στις αποφάσεις της;

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτός είναι ο επίσημος προγραμματισμός της κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη για το 2018.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, με το που θα «χτιστεί» το νέο σύστημα, θα αλλάξουν πολλές διαδικασίες: από τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων μέχρι τα πρόστιμα για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, αλλά και ο τρόπος υπολογισμού των διοδίων.

Προκειμένου να δημιουργηθεί η νέα, ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα είναι καταχωρημένα όλα τα στοιχεία για τα Ι.Χ. που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, ως τμήμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών για τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το δύσκολο για την κυβέρνηση είναι το να αποκτήσουν οι φορείς του Δημοσίου πλήρη και ενιαία εικόνα για τα στοιχεία ενός αυτοκινήτου ή ενός οδηγού, τα οποία σήμερα μπορεί να είναι μοιρασμένα σε έως και έξι διαφορετικές βάσεις δεδομένων.

Το επόμενο στάδιο θα είναι η υλοποίηση τριών διαφορετικών ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, οι οποίες πλέον θα μπορούν να προχωρήσουν, καθώς τα στατιστικά στοιχεία θα είναι πλέον ελεγμένα και αξιόπιστα.

Αναλυτικά:

Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων.
Ο εντοπισμός των Ι.Χ. που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.
Ο εντοπισμός των Ι.Χ. που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για τα έτη πριν από το 2013.

Το σίγουρο είναι πως το Κράτος θα μπορεί να εντοπίζει όποια αυτοκίνητα θέλει και να «κλέβει» όλα τα στοιχεία του οδηγού.

Πηγή : makeleio.gr

Back to top button