breaking newsΕλλάδα

Δέν υπάρχει ζήτημα “Μακεδονικό” Υπάρχει ζήτημα Σκοπιανό. Ας το λύσουν !

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΝΤΕΜΟΥ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί να «επιτύχει» μία συμφωνία προφασιζόμενη ότι η κυβέρνηση Ζάεφ είναι πολύ πιο μετριοπαθής από την προηγούμενη του Γκρουέφσκι.

Πάνω σε αυτήν την βάση θεωρεί η ελληνική κυβέρνηση ως δεδομένο πως πρέπει να αποδεχθεί την χρήση του ονόματος «Μακεδονία» με τα μόνα προβλήματα στην όλη διαπραγμάτευση να αποτελούν τον συνθετικό όρο άνω, κάτω, πίσω,μπρός, νέα ,δεξιά,αριστερά κλπ.

Ζητούν την χρησιμοποίηση του νέου ονόματος διεθνώς .

Είναι γνώστης ο ελληνικός λαός άραγε , ό,τι στην περίπτωση που αποδεχθούμε το πρόθεμα “Μακεδονία” βάζουμε το κεφάλι μας στον καιάδα;

Διότι εάν υπάρξει αυτή η υποχώρηση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς με αντάλλαγμα κάποιες τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της FYROM , πχ. κατεδάφιση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου κτλ…. , ποιος μας θα μας εγγυηθεί ο,τι με μια άλλη κυβέρνηση αυτά δεν θα αλλάξουν;

Ποιος μας θα μας εγγυηθεί ο,τι με μια ψηφοφορία στο κοινοβουλιο των Σκοπίων δεν θα ψηφίσουν *ώστε να αφαιρεθεί το άνω, κάτω, πίσω,εμπρός, νέα ,δεξιά,αριστερά και να παραμείνει σκέτο-νέτο το “Μακεδονία”; Άρα είναι όλα ρευστά και αβέβαια !

Γνωστές οι προσβλέψεις των Τούρκων με τις καθημερινές εναέριες απειλές ! Γνωστές και η διεκδικήσεις των ελληνικών βραχονησίδων

Εάν υπάρξει συμφωνία με το όνομα “Μακεδονία” και μπουν τελικα τής FYROM στο ΝΑΤΟ ένα είναι σίγουρο ο,τι θα υπάρξει συνεργασία με τον Ερντογάν .

Έτσι, οι Τούρκοι που έχουν προσβλέψεις και γεωπολιτικά συμφέροντα στα Βαλκάνια και δη, στο Αιγαίο αργά ή γρήγορα με αφορμή του ονόματος “Μακεδονία” θα αδράξουν της ευκαιρίας εκ μέρους των Σκοπίων, ούτως ώστε να αμφισβητηθεί ακόμα και η ακεραιτότητα των συνόρων της Ελλάδας.

Η FYROM με τις διαφορετικές φυλές εντός των τειχών τους , βρομάει μπαρούτι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο ο νέος πρωθυπουργός Ζάεφ εμφανίζεται διαλλακτικός.

Από την άλλη , οι Αλβανοί εντός των τειχών, πληθυσμός σχεδόν 40% ζητούν να ενωθούν με την μάνα πατρίδα τους την Αλβανία,, πραγματοποιωντας το ονειρο τους για μια μεγάλη Αλβανία . Έτσι η Ελλάδα κινδυνεύει .

Γιατί η Ελλάδα που βρίσκεται τώρα σε ισχυρή θέση , δεν καταλαβαίνω , γιατί θα πρέπει να υποχωρήσει και να δεχθεί ένα όνομα που εκτός του ό,τι καπηλεύεται την ιστορία τής πατρίδας μας εμπλέκεται και σε ένα γεωπολιτικό επιπεδο και αφήνει περιθώρια αλυτρωτικών – εδαφικών διεκδικήσεων.

Αποριας άξιον ! ποιοι είναι αυτοί οι του ελληνικού κοινοβουλίου , που δεν εχουν την εντολή του λαού, να μπλέξουν την Ελλάδα σε μια νέα ιστορία αμαύρωσις του έθνους;

Κατά βάθος, οι απάτριδες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιστεύουν ότι τα έθνη είναι φαντασιακές κοινότητες και άρα αφού οι «ελίτ» των σκοπίων απεφάσισαν ότι είναι Μακεδόνες εε τότε
γι’ αυτούς , είναι Μακεδόνες . Ο λαός όμως δεν συμφωνεί και βγαίνει διαμαρτηρώμενος στους δρόμους και στις πλατείες .

Η Κ. Φώφη Γεννηματά αρχηγός της κεντροδεξιάς και οι όμοιοί της υποστηρίζουν ό,τι πρέπει να υπάρξει ρεαλισμός μακριά από «υπερπατριωτισμούς».

Κωσταντινιά Ντέμου “ Μακεδόνισσα “

.triklopodia.gr

Back to top button