breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ FYROM ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

 

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ FYROM ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πολλές φορές ακούτε ωραία πράγματα για τους ¨Ελληνες “τέκτονες”, όπως ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική, ότι είναι έντιμοι, μορφωμένοι και ενάρετοι. Άλλες φορές πάλι ακούτε ότι ο Κολοκοτρώνης και οι αρχηγοί της επανάστασης του 1821 ήταν τέκτονες κοκ. Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι και ότι σου πούν είναι πάντα αλήθεια.

Στο διαδίκτυο μπορεί να βρεί κανείς πολλά πράγματα, όπως π.χ. ότι η Μεγάλη Στοά της FYROM αναγνωρίστηκε ως Μεγάλη Στοά της Μακεδονίας απο πολλές Στοές διεθνώς και ότι μια απο αυτές ήταν και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας. Μέγας Δάσκαλος τότε ήταν κάποιος Μανέας, δικηγόρος του Γιώργου Κουρή που κατά σύμπτωση επιθυμεί να βιαστούμε να κλείσει γρήγορα το θέμα της FYROM (βλέπετε εδώ). Διερωτάται λοιπόν κανείς αν πλέον η Μεγάλη Στοά της FYROM θα αλλάξει και αυτή όνομα στα πλαίσια της αποκατάστασης “θετικού” κλίματος. Δεν με νοιάζει ούτε εμένα τι λεει ο καθένας. Αυτό που καταλαβαίνω είναι, ότι ο εχθρός είναι μέσα.

ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΡΟΣ. ΔΥΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΤΩ.

Τα Ίμια είναι στα ανατολικά σύνορα των Ελληνικών θαλασσίων συνόρων, όπως αυτά έχουν καθοριστεί πρίν θεσπισθεί απο την Ελληνική Βουλή ο Νόμος της Θάλασσας. Η Κίναρος είναι στο κέντρο του Αιγαίου και έχει στρατηγικό ρόλο στον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Κατά σύμπτωση και στα δύο νησιά, στρατιωτικά ελικόπτερα έπεσαν και χάθηκαν ζωές.

Στα Ίμια Έλληνας πολίτης πλέον δεν μπορεί να πατήσει πόδι. Σήμερα ο Καμμένος με την κανονιοφόρο Νικηφόρος δεν κατόρθωσε να πλησιάσει το νησί για να τιμήσει αυτούς που έπεσαν. Πέταξε το στεφάνι στη θάλασσα και έφυγε τρέχοντας. Ο εχθρός είναι μέσα και αφήνει τα σύνορα ανοιχτά και απροστάτευτα ενώ αδειάζει κιβώτια με όπλα και φτειάχνει offshores…

ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ FYROM

Σε άρθρο μου εδώ αναφέρθηκα στην ανάγκη υπογραφής μιας συνθήκης που θα πρέπει να προηγηθεί της συμφωνίας για την τελική ονομασία της FYROM και θα καλύπτει θέματα αλυτρωτισμού, μη επίθεσης, βιβλία, γλώσσα, θρησκεία, όπως και εξόδου της FYROM στο Αιγαίο μέσω ή όχι της διάνοιξης του Αξιού (ΑΟΖ, περιοχή αλιείας, πολεμικός στόλος κλπ).

Με χαρά διεπίστωσα ότι αρκετές μέρες μετά και ο Μπένυ της Στρογγύλης, του αμαρτωλού PSI, της Λίστας Λαγκάρντ, του νόμου περι ευθύνης υπουργών και γνωστός φίλος της εφημερίδας του Κουρή έχει ανάλογη σκέψη, αφού η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 θα πρέπει να αντικατασταθεί απο μια νέα.

Το θέμα της FYROM θέλει σχέδιο σε βήματα και οι πολιτικοί του ΧΘΕΣ είναι όλοι ταρίφες. Πληρώνονται με το “χιλιόμετρο”. Άκουσα ότι μέχρι και ο Κώστας Μπακογιάννης κληρονομικώ δικαιώματι θα κατέβει σαν περιφερειάρχης! Να γιατί σε λίγο θα ζείτε μόνο με μπισκότα.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ FYROM ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Δέστε δηλώσεις αρχηγών. Μόνο ένας βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Έχει την ίδια άποψη με εμένα, την οποία προέβαλλα πρίν απο αυτόν. Όλοι οι άλλοι σας δείχνουν αλλού. Τί να σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι είναι “λογοδοσμένοι” και ότι “παίζουν θέατρο”. Δεν έχουν πολιτικό λόγο. Δεν υπάρχουν. Είναι η εικόνα της σημερινής καταστροφής και δεν είμαι υπερβολικός ή εθνικιστής, εσείς είστε αργόστροφοι. Τα κοιτάσματα και το Ελληνικό τα χάρισαν όλοι μαζί στο Λάτση με την βοήθεια των πεπέδων των ΜΜΕ. Μίλησε κανείς τους σοβαρά για κάτι ποτέ; Τίποτα δεν βλέπουν οι προβιές. Ποιοί μιλούν συνέχεια στα ΜΜΕ της διαπλοκής για τα κοιτάσματα; Οι υπάλληλοι του Λάτση βέβαια. Χούντα και παραμύθι η χώρα.

Η Ελλάδα απο το Σεπτέμβρη του 2016 κινδυνεύει να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να πληρώνει πρόστιμα, γιατί δεν έχει δηλώσει τις ζώνες αλιείας της, που καθορίζονται απο την Ελληνική ΑΟΖ. Να γιατί αυτή δεν οριοθετείται και οι Τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρες της Στοάς Μακαντάση μιλάνε στα ΜΜΕ της διαπλοκής για θέσπιση ΑΟΖ και ότι άλλη βλακεία τους έλθει. Να γιατί τα Τουρκικά αλιευτικά κατακλύζουν κάθε χρόνο το Αιγαίο και εσείς πληρώνετε ακριβά τα ψάρια.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΕΠΟΧΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και οι πρόσφατες δηλώσεις του Άσαντ περί μελλοντικής επίθεσης με πυραύλους στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν (εφόσον το Ισραήλ συνεχίσει να βομβαρδίζει στόχους στη Συρία), δημιουργεί μια αλλαγή στη τακτική της δημιουργίας στρατηγικών ισορροπιών στην περιοχή. Το πεδίο αντιστήριξης απλώνεται πλέον και εκτός Συρίας. Αυτό βάζει στο παιγνίδι την Σερβία και την Ελλάδα. Ο κίνδυνος αφορά πλέον την Αλβανία, το Κόσσοβο και την FYROM. Μιλάμε για μεγάλη εμπλοκή. Το παράθυρο χρόνου για την επίτευξη λύσης στο θέμα της FYROM είναι πολύ μικρό πλέον για την FYROM.

Δυστυχώς για τη χώρα μας, οι πολιτικοί στην Ελλάδας είναι οι πλέον άχρηστοι της ΕΕ. Δεν μπορούν να προβλέψουν τίποτα. Δημοκρατία και ελεύθερος λόγος στη χώρα δεν υπάρχει. Δεν κυβερνούν οι πολλοί αλλά οι χείριστοι και οι λίγοι. Στήριξη σε αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει απο κανένα, γιατί δεν παράγουν σταθερότητα. Πρέπει να τα καταλάβουν όλοι αυτά. ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ…

ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, Η ΤΗΛΟΣ και ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Πρίν χρόνια είχα αναφερθεί στο γεγονός ότι στην Ιαπωνία χρησιμοποιούνται μπαταρίες υψηλής ισχύος για να έχουν κάποιες μικρές πόλεις ηλεκτρικό ρεύμα όλο το 24ωρο. Με χαρά έμαθα ότι το έργο αυτό μετά απο τρία χρόνια ολοκληρώθηκε στην Τήλο. Κάποιοι εγκάθετοι απατεώνες του διαδικτύου και μέλη της Στοάς Μακαντάση μετα απο εντολές που πήραν με συκοφάντησαν στο διαδίκτυο και μου επιτέθηκαν φραστικά. Εργολαβίες έκαναν για να ακούγονται να μιλούν στα ΜΜΕ για τους υδρογονάνθρακες οι υπάλληλοι του Λάτση και οι εγκάθετοι της Στοάς Μακαντάση. Στόχος τους δεν ήταν να χρησιμοποιείται μόνο ο λιγνίτης όπως έλεγαν, στόχος τους ήταν η συκοφαντία. Λυπάμαι έχασαν. Και όποιος δεν ακούει πάντα θα χάνει. Θα ξαναχάσουν. Είναι γεννημένοι για να υποφέρουν και να χάνουν.

Όταν κάποιος στην Ελλάδα φέρνει κάτι νέο, το παλιό του επιτίθεται. Ο εχθρός της χώρας μας είναι μέσα. Τί πρέπει όμως να κάνει το παλιό αν δεν υπάρχει άλλη λύση; Να κάνει στην άκρη. Όσο το γρηγορότερο τόσο καλύτερα.

zcode-gr

Back to top button