breaking newsΔιεθνή

Τραγωδία στην Aριζόνα: Πέντε παιδιά κάηκαν σε πυρκαγιά ενώ ο πατέρας τους έκανε ψώνια

Αριζόνα: Πέντε παιδιά πέθαναν από πυρκαγιά, ενώ ο πατέρας τους ήταν έξω για Χριστουγεννιάτικα ψώνια

Ένας πατέρας έκανε χριστουγεννιάτικα ψώνια όταν τα τέσσερα παιδιά του και ένας νεαρός συγγενής του πέθαναν σε πυρκαγιά σε σπίτι στην Αριζόνα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η πυρκαγιά έπληξε το διώροφο σπίτι το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσαν οι αρχές τη Δευτέρα με αποτέλεσμα να μην επιζήσει κανείς

Τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 2, 4, 5 και 13 ετών ήταν αδέρφια, ενώ ένα 11χρονο ήταν επισκέπτης συγγενής. Οι αρχές ερευνούν τη φωτιά και δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των παιδιών ή του πατέρα.

Η φωτιά ξέσπασε στο Bullhead City, 160 χιλιόμετρα νότια του Λας Βέγκας, λίγο πριν τις 17:00 τοπική ώρα το Σάββατο (16.12) «Ο πατέρας των παιδιών ανέφερε στους ερευνητές ότι είχε φύγει για περίπου 2,5 ώρες για να αγοράσει είδη παντοπωλείου και χριστουγεννιάτικα δώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της πόλης

Η προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από την είσοδο του κάτω ορόφου, «πιθανότατα καθιστώντας αδύνατο για τα παιδιά στο υπνοδωμάτιο του επάνω ορόφου να βγουν με ασφάλεια από την κατοικία», δήλωσαν οι αρχές. Και τα πέντε θύματα βρέθηκαν στο ίδιο υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο. Φαίνεται ότι η φωτιά είχε ανέβει στη μοναδική σκάλα του σπιτιού, εμποδίζοντας τη διαφυγή τους.

Μάρτυρες περιέγραψαν ξέφρενους γείτονες που με μάνικες και σκάλες, κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να καταπολεμήσουν τη φωτιά. «Ανοίξαμε την πόρτα του γκαράζ, υπήρχαν τύποι που έβγαζαν πράγματα», είπε ένας μάρτυρας, ο Πάτρικ Ο’Νιλ, στο τοπικό συνεργάτη του CBS News, KTVK. «Όσο πλησιάζαμε στην πόρτα, άρχιζε να μπαίνει καπνός στο γκαράζ και να πνίγει τους ανθρώπους έξω».

Οι γείτονες δεν γνώριζαν ότι κάποιος ήταν μέσα στο σπίτι, πρόσθεσε. Αν το ήξεραν, είπε ότι θα είχαν επιχειρήσει πιο νωρίς μια διάσωση. Η αστυνομία λέει ότι δεν υπήρχαν ενήλικες στο σπίτι όταν ξεκίνησε η φωτιά. Μια αγρυπνία έχει προγραμματιστεί σε ένα τοπικό πάρκο για το βράδυ της Τετάρτης και μια εκστρατεία στο GoFundMe έχει συγκεντρώσει πάνω από 14.000 δολάρια από την Τρίτη για να βοηθήσει τις οικογένειες να καλύψουν τα έξοδα κηδείας.

PrimeNews.

Back to top button