breaking newsΕλλάδα

Για Να Μην Έχετε Καμία Αμφιβολία Για Το Τι Θέλουν Να Κάνουν Στο Σκοπιανό, Τσίπρας Και Κοτζιάς (ΕΙΚΟΝΑ)

Για Να Μην Έχετε Καμία Αμφιβολία Για Το Τι Θέλουν Να Κάνουν Στο Σκοπιανό, Τσίπρας Και Κοτζιάς (ΕΙΚΟΝΑ)

Τον Αύγουστο του 1963 ο τότε βουλευτής της Ε.Δ.Α. Εμμαν. Γλέζος κλήθηκε στην Μόσχα για να του απονεμηθεί το παράσημο ‘’ΛΕΝΙΝ’’.

Ο Γλέζος μόλις έφθασε στην Μόσχα, με την προτροπή της Σοβιετικής ηγεσίας, έκανε δηλώσεις προς τους ανταποκριτές του διεθνούς τύπου στις οποίες μεταξύ άλλων μίλησε και περί «ιδρύσεως αυτόνομης Μακεδονίας και περί υπάρξεως Μακεδονικής μειονότητας».

Ο χάρτης είναι από την wikipedia, φυσικά δεν τον υιοθετούμε, πλην όμως είναι το πιο χαρακτηριστικό αποδεικτικό στοιχείο για τα σχέδια που υπάρχουν και εξυπηρετούνται, με τη «λύση» που ετοιμάζεται σε Αθήνα και Σκόπια, με την παραχώρηση της λέξης Μακεδονία στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων και την αυτόματη αναγνώριση «μακεδονικού έθνους και γλώσσας»

Οι δηλώσεις αυτές του βουλευτή ήταν από την αρχή αστήρικτες, εξυπηρετούσαν ύπουλους σκοπούς των Σοβιετικών και αποδοκιμάστηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση, από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως από τον τύπο και από τον Ελληνικό λαό. Έτσι ο πρωθυπουργός κ. Πιπινέλης στιγμάτισε στην Ελληνική Βουλή τις ανεδαφικές και προδοτικές δηλώσεις του κομμουνιστή βουλευτή και γνωστοποίησε ότι το θέμα αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς και ότι ο αρμόδιος στην περίπτωση αυτή είναι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη κατά του Γλέζου.

Ο εκπρόσωπος της Ενώσεως Κέντρου Στέφ. Στεφανόπουλος δήλωσε στην Βουλή ότι «οι δηλώσεις του Γλέζου αποτελούν έγκλημα εσχάτης προδοσίας’’, ενώ ο αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου Γ. Παπανδρέου στην συνέχεια δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ούτε σλαβομακεδονική μειονότητα υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά ούτε και στις πεποιθήσεις μας’’.

Επίσης, εκπρόσωπος της ΕΡΕ δήλωσε ότι «αποδοκιμάζει μετά βδελυγμίας τις προδοτικές δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να σταθούν σε ένα τόπο ο οποίος περισσότερο από όλες τις χώρες της Ευρώπης έχει εθνική ενότητα».

Το κόμμα των Προοδευτικών έκανε δηλώσεις, με αντιπρόσωπό του ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «διακηρύσσουμε ότι για εμάς στην Μακεδονία δεν υπάρχει μειονότητα’’.

Εκτός από τις παραπάνω επίσημες δηλώσεις, ολόκληρος ο Ελληνικός λαός και ο τύπος καυτηρίασαν τις υποβολιμαίες δηλώσεις του κομμουνιστή βουλευτή και επεκράτησε αγανάκτηση σε κάθε άκρη της Ελληνικής επικράτειας.

Η αντίδραση του Ελληνικού λαού ήταν τόσο μεγάλη, ώστε την επομένη των δηλώσεων, αναγκάσθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Κοριούκιν να επισκεφθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Πιπινέλη και να τον διαβεβαιώσει ότι «για την Σοβιετική Ένωση δεν υφίσταται Μακεδονικό θέμα και σλαβομακεδονική μειονότητα’’.

Για τις παραπάνω δηλώσεις είναι επιβεβλημένο να τονισθούν σε όλους τα παρακάτω, για να αποδειχθεί παγίως η αδέκαστη πραγματικότητα.

 Μακεδονικό έθνος ουδέποτε εμφανίσθηκε στον ιστορικό ορίζοντα και ουδέποτε αναφέρθηκε στην ιστορία.

 Οι Έλληνες που ζουν στην Μακεδονία, ζουν εκεί από τον 9ο π.χ. αιώνα και είναι από τους εκλεκτότερους Έλληνες. Είναι από τους πλέον σκληροτράχηλους, δοκιμασμένους, ακατάβλητους και τους πλέον δεινοπαθήσαντες της αδιάσπαστης εθνικής ενότητας του Ελληνισμού.

 Οι εκλεκτοί αυτοί Έλληνες, κατά περιόδους, δέχθηκαν τα διάφορα καταστροφικά κύματα των επιδρομέων, ιδιαίτερα των Σλάβων, και τους αντιμετώπισαν ως γνήσιοι απόγονοι των Μαραθωνομάχων και του Λεωνίδα και πότισαν με το αίμα τους κάθε σπιθαμή της Μακεδονικής γης.

 Οι θυσίες αυτές τους δίνουν το δικαίωμα να μην επιτρέπουν τον χαρακτηρισμό ‘’σλαβομακεδόνες’’, τον οποίο θεωρούν υβριστικό, επειδή ανέκαθεν οι κάτοικοι της Μακεδονίας ήταν Έλληνες, ομιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, είχαν τα ίδια ήθη και έθιμα, Έλληνες βασιλείς και παιδεία, θρησκεία και πολιτισμό Ελληνικό.

Για επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, παρατίθενται παρακάτω οι απόψεις διαφόρων ιστορικών συγγραφέων και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων και Σλάβοι.

Έτσι:

 Ο Βούλγαρος συγγραφέας Padev στην μελέτη του Escape from the Balkans, σελίδα 78, γράφει: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ότι η πλειονότητα αυτής της περιοχής είναι Ελληνική. Την επισκέφθηκα ο ίδιος και μπορώ να το πιστοποιήσω’’.

 Ο Stroumzin στο έργο του ‘’Macedoine, Alexandrie’’ 1945 σελίδα 172, γράφει: ‘’Η περιοχή της Μακεδονίας κατοικείται πάντα από μία συντριπτική πλειοψηφία Ελλήνων’’.

 Ο Γερμανός [Μισέλληνας] Pantel Hennimg στο έργο του ‘’Griechenland Wischen Hammer und Ambross’’ 1942 γράφει: ‘’Ο Ελληνικός πληθυσμός αποτελεί μία σχεδόν εξ ολοκλήρου κλειστή Εθνική και γλωσσική ενότητα’’.

 Ο Comme W.A. στο έργο του ‘’Greece’’ Londonγράφει: ‘’Η Ελληνική Μακεδονία έχει καθαρά Ελληνικό χαρακτήρα’’.

 Ο Ελβετός Δημοσιολόγος Staihelin Valter τον Μάιο 1948 στο ελβετικό περιοδικό ’’Ατλαντίς’’ μεταξύ άλλων γράφει: ‘’Κατ’ αρχήν είμαστε υποχρεωμένοι να καθορίσουμε ότι Μακεδονία, στο σύνολό της, σημαίνει απλώς μία γεωγραφική περιοχή. Μακεδονική φυλή δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει Μακεδονικός λαός. Στην Ελληνική Μακεδονία, όλοι γενικά οι κάτοικοί της μέχρι και του τελευταίου μιλάνε ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ’’.

 Ο Γερμανός γλωσσολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Breslau Geyer Fritz στο έργο του ‘’Η Μακεδονία μέχρι της αναβάσεως στον θρόνο του Φιλίππου του Β’ ‘’, το έτος 1930 γράφει: ‘’ Η ιστορική εξέλιξη τοποθετεί τον ιστορικό προ της ανάγκης να δεχθεί την Ελληνική εθνικότητα των Μακεδόνων…προ του ιστορικού εγείρεται άμεσο το πόρισμα ότι οι Μακεδόνες πρέπει να θεωρούνται Ελληνική φυλή’’.

 Ο Γάλλος αρχαιολόγος Sawan γράφει: ‘’ Οι Μακεδόνες, φυλή Ελληνική, με ψυχή Ελληνική και ήθη Ελληνικά και με γλώσσα καθαρά Ελληνική’’.

 Ο Ρώσος ιστορικός και συγγραφέας Turbov γράφει: ‘’Ιστορικά η Μακεδονία υπήρξε πάντοτε χώρα Ελληνική και αν, κατά καιρούς, την καταπάτησε ο Βουλγαρικός λαός, βρισκόταν απλώς για παροδικές αρπαγές και τίποτα άλλο’’.

 Ο Ελβετός δημοσιολόγος Tenhil γράφει: ‘’Είναι αδύνατο να υπάρξει σοβαρός επιστήμονας και ερευνητής σεβόμενος τον εαυτό του, που να αμφισβητήσει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας’’.

 Ο Άγγλος ιστορικός John Biure γράφει: ‘’Ο Μακεδονικός λαός και οι βασιλείς του ήταν Έλληνες, όπως φαίνεται από τις παραδόσεις τους και από τα σπάνια λείψανα της γλώσσας που μιλούσαν’’.

 Ο Ρώσος καθηγητής Misoulin στο βιβλίο του ‘’ Ιστορία των αρχαίων χρόνων ‘’, το οποίο ήταν αναγνωστικό των μαθητών Ε’ και ΣΤ’ τάξεως μέσης εκπαιδεύσεως στα Γυμνάσια της Σοβιετικής Ενώσεως και το οποίο είχε εκδοθεί από το Ινστιτούτο ιστοριών της Ακαδημίας Επιστημών της Σοβιετικής Ενώσεως, το έτος1946, στην σελίδα 159 γράφει: ‘’ Οι Μακεδόνες κατάγονται από την ίδια φυλή με τους Έλληνες Θεούς και Ήρωες’’.

 Ο Kern στο έργο του ‘’ Ans makenien alterund never reit cufurt ‘’ 1914 γράφει:’’ Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες όπως η επιστήμη έχει πιστοποιήσει από μακρού’’.

 Ο Λόρδος Salisbury δήλωσε επίσημα σε Συνέδριο στο Βερολίνο τα εξής: ‘’Η Μακεδονία και η Θράκη είναι Ελληνικές επαρχίες’’.

 Ο Georgevitch στο έργο του ‘’Macedonia’’ [1919] σελίδα 187 γράφει: ‘’ Η Μακεδονία είναι μία παλαιά Ελληνική επαρχία’’.

 Ο Ditriht πάντοτε έλεγε: ‘’ Όλες οι παραδόσεις και τα έθιμα επί της χερσονήσου του Αίμου είναι Ελληνικής πηγής’’.

 Ο ιστορικός Burg στο έργο του ‘’ A history of Greece to the death of Alexander the Great London’’ 1902 γράφει: ‘’ Οι Μακεδόνες ως φυλή ήταν Έλληνες. Αισθάνονταν τους εαυτούς τους πάντοτε ως Έλληνες, ομιλούσαν ελληνικά και ποτέ δεν είχαν χάσει
τον σύνδεσμό τους με τον Ελληνικό πολιτισμό’’.

Από Ελληνικής πλευράς υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική από την αρχή της ιστορίας:

 Ο Όμηρος αναφέρει ότι οι Μακεδόνες συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο.

 Ο Ησίοδος μνημονεύει τον Μάγνα και Μακεδόνα αδελφούς.

 Ο Αισχύλος αναφέρει ότι το Ελληνικό γένος φθάνει από Πελοποννήσου μέχρι Μακεδονίας.

 Ο Θουκυδίδης εγκαθιστά τους Έλληνες στην Μακεδονία από τον 9ο π.χ. αιώνα.

 Ο Ηρόδοτος ονομάζει τους Μακεδόνες Δωριείς.

 Ο Πολύβιος ονομάζει τους Αχαιούς και Μακεδόνες ομόφυλους.

 Ο Στράβων λέγει: ‘’ Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία’’.

 Η συμμετοχή του Αλεξάνδρου του Α’ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους λάμβαναν μέρος μόνο Έλληνες, είναι ισχυρή απόδειξη της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Οι παραπάνω μαρτυρίες που παρατέθηκαν, ξένων ιστορικών διεθνούς κύρους, Σλάβων ιστορικών και Αρχαίων Ελλήνων, δίνουν την κατάλληλη απάντηση στους περί Μακεδονίας αστήρικτους ισχυρισμούς των κομμουνιστών.

Ελευθέριος Μαυρουδής
Υποστράτηγος ε.α.

Πηγή: infognomon

Back to top button