breaking newsΔιεθνή

Ασύλληπτη τραγωδία στις ΗΠΑ: 26χρονη μητέρα έψησε το μωρό της στο φούρνο

 

Ένα βρέφος ενός μήνα πέθανε στο Μιζούρι των ΗΠΑ, αφού η μητέρα του το έβαλε κατά λάθος να κοιμηθεί…στο φούρνο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα

Ένα μωρό άφησε την τελευταία του πνοή, αφού η μητέρα του το έβαλε…κατά λάθος για έναν υπνάκο στο φούρνο, δήλωσε εισαγγελέας των ΗΠΑ. Η 26χρονη Μαράια Τόμας από το Κάνσας Σίτι του Μιζούρι κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο την ευημερία του παιδιού της, αφού η μόλις ενός μήνα Za’Riah Mae βρέθηκε νεκρή με «τραύματα από εγκαύματα», σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σπίτι στο Κάνσας Σίτι, μετά από αναφορές για ένα παιδί δεν ανέπνεε την Παρασκευή (9/2), την επομένη των γενεθλίων της Τόμας.

Όταν έφτασαν, βρήκαν το βρέφος καλυμμένο με εγκαύματα, με τα «μαυρισμένα» ρούχα του λιωμένα πάνω στο κορμάκι του. Μία συντετριμμένη φίλη της 26χρονης μητέρας είπε στη DailyMail.com ότι η Za’Riah ήταν ένα μωρό «πολύ χαρούμενο» που «χαμογελούσε όλη την ώρα».

Είπε επίσης ότι η ψυχική υγεία της Τόμας μπορεί να έπαιξε ρόλο στην τραγωδία. «Η Μαράια είχε ψυχολογικά προβλήματα από ό,τι ξέρω και δεν είχε τη νοοτροπία ενός ενήλικα, σκεφτόταν σαν παιδί», είπε η φίλη, προσθέτοντας ότι μίλησε για τελευταία φορά μαζί της τη Δευτέρα.

Ο παππούς της Za’Riah είπε στην αστυνομία ότι έλαβε μια κλήση από την κόρη του γύρω στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής στην οποία του είπε «κάτι δεν πήγαινε καλά με το μωρό και έπρεπε να επιστρέψει αμέσως σπίτι». Επιστρέφοντας στο σπίτι, άρχισε να μυρίζει καπνό και βρήκε τη μικρή νεκρή στην κούνια της.

Η Τόμας του είπε ότι την είχε βάλει «κατά λάθος» στο φούρνο, σύμφωνα με τα δικαστήρια. Η Za’Riah ανακαλύφθηκε από την αστυνομία σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου μέσα στο σπίτι της με «φαινομενικά θερμικά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός της».

Φορούσε ένα φορμάκι πάνω από μια πάνα που έμοιαζε να είχε λιώσει πάνω της η οποία ήταν «πολύ βρώμικη, πιθανώς καμένη». Ανακαλύφθηκε επίσης μια απανθρακωμένη βρεφική κουβέρτα και λήφθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Tόμας παρουσιάζεται ως μια στοργική μαμά, η οποία αναφερόταν στην κόρη της ως «πριγκίπισσά» της. Σε μια ανάρτηση στο Facebook δηλώνει την επιθυμία της να είναι «η καλύτερη μητέρα που μπορώ να γίνω για την όμορφη κόρη μου».

Αλλά σε μια στοιχειωμένη ανάρτηση που έγινε λίγες εβδομάδες πριν από την τραγωδία, παραπονέθηκε ότι κανείς δεν την πρόσεχε. «Οι φίλοι μου δεν κάνουν ποτέ έλεγχο για εμένα ή τη Za’Riah», έγραψε στις 20 Ιανουαρίου. Προς το παρόν κρατείται στο κέντρο κράτησης της κομητείας Τζάκσον.

«Αναγνωρίζουμε τη φρικιαστική φύση αυτής της τραγωδίας και οι καρδιές μας πονάνε για την απώλεια αυτής της πολύτιμης ζωής», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Τζάκσον, Τζιν Πίτερς Μπέικερ, σε ανακοινωθέν του. «Εμπιστευόμαστε το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης να ανταποκριθεί κατάλληλα σε αυτές τις απαίσιες συνθήκες».

PrimeNews.

Back to top button