breaking newsΔιεθνή

Ο Μασκ μιλάει για την κατάρρευση του πληθυσμού με τον νικητή των ολλανδικών εκλογών Χερτ Βίλντερς

Ο Χερτ Βίλντερς, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις στην πατρίδα του την Ολλανδία για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός μετά από ένα λαϊκοδεξιό κύμα στις πρόσφατες εκλογές, αντάλλαξε σκέψεις για τη μετανάστευση και τα ποσοστά γεννήσεων με τον Έλον Μασκ.

Η «κατάρρευση της δικής μας κουλτούρας και των δυτικών αξιών» λόγω των ανοιχτών συνόρων και της μαζικής μετανάστευσης είναι το «μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα», συμφώνησαν ο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας Χερτ Βίλντερς και ο δισεκατομμυριούχος της Tesla Έλον Μασκ. Οι δύο τους αντάλλαξαν μηνύματα στο ιδιοκτησίας Μασκ X.com σε απάντηση μιας ανάρτησης σχετικά με την «πληθυσμιακή κατάρρευση», σημειώνοντας πως σε έθνη σε όλο τον κόσμο ο δείκτης γονιμότητας πέφτει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Ένα έθνος που αναφέρθηκε ήταν η Ολλανδία, η οποία, όπως ειπώθηκε προηγουμένως, συνεχίζει να βιώνει μια σοβαρή τάση μείωσης των γεννήσεων, καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να μην κάνουν καθόλου παιδιά. Ο Έλον Μασκ έγραψε απαντώντας ότι: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι η πληθυσμιακή κατάρρευση».

Αναπτύσσοντας το θέμα, ο Χερτ Βίλντερς – ο οποίος ζει υπό συνεχή αστυνομική προστασία εδώ και χρόνια μετά την έκδοση φετφά εναντίον του από έναν Πακιστανό ισλαμιστή κληρικό για τα σχόλιά του σχετικά με το Ισλάμ, συμπεριλαμβανομένου ότι το Κοράνι είναι ένα «φασιστικό βιβλίο» – δήλωσε ότι η κρίση των γεννήσεων επιδεινώνεται από τη μεταναστευτική κρίση. Είπε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα… είναι η κατάρρευση της δικής μας κουλτούρας και των δυτικών αξιών λόγω των ανοιχτών συνόρων, της μαζικής μετανάστευσης, της ανεξέλεγκτης ποσότητας μη δυτικών αιτούντων άσυλο και τέλος πάρα πολλών αδύναμων πολιτικών που υποστηρίζουν τον πολιτισμικό σχετικισμό».

Ο Μασκ απάντησε ότι συμφωνεί, αλλά ότι τα ποσοστά γεννήσεων αποτελούν πρόβλημα ακόμη και σε χώρες με πολύ χαμηλή μετανάστευση «όπως η Κορέα και η Ιαπωνία». Επισημαίνοντας τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την Ολλανδία, την πατρίδα του Βίλντερς, ο Μασκ – ο οποίος έχει 11 δικά του παιδιά και ο οποίος στο παρελθόν έχει πει στους Ευρωπαίους να κάνουν περισσότερα παιδιά – συνέχισε ότι: «Αν το ποσοστό γεννήσεων παραμείνει τόσο χαμηλό όσο είναι, το ολλανδικό έθνος θα πεθάνει από μόνο του».

Καταλαβαίνω την άποψή σας! Αλλά ο πληθυσμός στην Αφρική θα αυξηθεί από 1,4 δισεκατομμύρια σήμερα σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια το 2100. Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των Αφρικανών μεταναστών ζει ήδη στην Ευρώπη. Δεν είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε πολύ περισσότερους από την Αφρική/Μέση Ανατολή/Ασία, ούτε οικονομικά ούτε πολιτιστικά.

Όπως αναφέρθηκε τον Δεκέμβριο:

Ο συνολικός δείκτης γονιμότητας (TFR) για τις Κάτω Χώρες μειώθηκε σε 1,49 παιδιά ανά γυναίκα, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε ένα δελτίο από τη στατιστική υπηρεσία της κυβέρνησης της χώρας, την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία (CBS). Ο αριθμός των παιδιών που έχουν τα ζευγάρια που τεκνοποιούν δεν έχει αλλάξει, ανέφερε το Γραφείο, αλλά περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν αντ’ αυτού την ατεκνία.

…Ο οργανισμός ανέφερε: «Η μείωση οφειλόταν αποκλειστικά στην αύξηση της ατεκνίας- ο μέσος αριθμός παιδιών ανά μητέρα δεν μειώθηκε. Ο μέσος αριθμός παιδιών ανά γυναίκα μειώθηκε, επειδή οι μητέρες γίνονταν όλο και λιγότερες».

Η συζήτηση συνοψίζει μια σπάνια προβαλλόμενη πλευρά της συζήτησης για τη δημογραφική μείωση, σύμφωνα με την οποία πολλά πλουσιότερα έθνη βιώνουν σοβαρή φυσική σπατάλη πληθυσμού, καθώς χρόνο με το χρόνο εδώ και δεκαετίες οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις. Ενώ οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν στο να επιτρέψουν σε μια κοινωνία να ευδοκιμήσει όπου οι οικογένειες είναι οικονομικά βιώσιμες και δεν τιμωρούνται ενεργά από το κράτος, η συντριπτικά προτιμώμενη λύση για τους πολιτικούς του κατεστημένου σχεδόν παντού είναι η μαζική μετανάστευση.

Μια ομάδα εθνών, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, αναπτύσσονται κυρίως από τη μαζική μετανάστευση, και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Η Ουγγαρία στην Ευρώπη αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά την προσπάθεια αντιμετώπισης της δημογραφικής συρρίκνωσης, καθώς αναδιαμορφώνεται από την κυβέρνηση μια προσπάθεια να δώσει στους υπηκόους της το περιθώριο να κάνουν τις οικογένειες που επιθυμούν. Όπως αναφέρθηκε το 2020, οι φιλο-οικογενειακές πολιτικές είχαν δει το ποσοστό γεννήσεων της Ουγγαρίας να αυξάνεται κατά πέντε τοις εκατό μέσα σε ένα χρόνο, χάρη σε πρωτοβουλίες όπως τα δάνεια σε μετρητά σε νεόνυμφους, τα οποία χαρίζονται μόλις γεννηθεί το τρίτο παιδί στο ζευγάρι.

Ο Χερτ Βίλντερς οδήγησε το Κόμμα για την Ελευθερία στη νίκη στις ολλανδικές εκλογές του Νοεμβρίου. Με ήδη καλές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις, η δημόσια οργή για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και οι δημόσιοι πανηγυρισμοί για τις δολοφονίες στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων είδαν την πλατφόρμα του κατά της μαζικής μετανάστευσης και της ισλαμοποίησης να εκτοξεύεται στην ισχυρή πρώτη θέση.

Όπως συμβαίνει σε πολλά ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα, είναι σύνηθες φαινόμενο κανένα κόμμα να μην είναι αρκετά μεγάλο ώστε να σχηματίσει μόνο του κυβέρνηση, και ο Βίλντερς πρέπει τώρα να φέρει και άλλα κόμματα μαζί του για τη δημιουργία ενός κυβερνητικού συνασπισμού, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει εκατοντάδες ημέρες. Ο Βίλντερς και τρία άλλα δεξιά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του γκλομπαλιστικού κεντροδεξιού κόμματος της χώρας, μιας ομάδας υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά της μαζικής μετανάστευσης και του διάσημου πλέον κόμματος διαμαρτυρίας των αγροτών, έχουν εισέλθει σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών που θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ενώ το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων δεν είναι καθόλου βέβαιο, ο Βίλντερς είναι ο πρώτος στη σειρά για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Ενώ ο ίδιος είναι γνωστός για τις αιχμηρές θέσεις του για το Ισλάμ, μιλάει εδώ και χρόνια για δημογραφική παρακμή. Το 2017 είχε γράψει για το Breitbart του Λονδίνου:

Η καμπάνα χτυπάει για την Ευρώπη. Όλα τα προειδοποιητικά σημάδια είναι κόκκινα. Μια δημογραφική καταστροφή είναι στα σκαριά. Αν η Ευρώπη δεν αντισταθεί, ο ιουδαιοχριστιανικός πολιτισμός της πρόκειται να τιναχτεί στον αέρα… Δεν είναι αυτό που θέλουμε. Πρέπει να σταματήσουμε την αυτοκτονική τρέλα των ελίτ της ΕΕ. Πρέπει να σταματήσουμε τα εκατομμύρια που θέλουν να έρθουν στο «σπίτι της Ευρώπης», γιατί αυτό το σπίτι είναι το σπίτι μας.

Αν αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή, σύντομα θα μας διώξουν από αυτήν. Θα χάσουμε την ταυτότητά μας και την ελευθερία μας. Η ύπαρξή μας διακυβεύεται. Πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχουμε το θάρρος να υιοθετήσουμε μια νέα στρατηγική. Όπως είπε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ: «Το θάρρος είναι η μεγαλύτερη αρετή γιατί εγγυάται όλα τα υπόλοιπα».

… Αντί να είναι μαλακή, η Ευρώπη πρέπει να είναι σκληρή. Αν αποτύχουμε, η εθνική μας ταυτότητα θα κινδυνεύσει, η ελευθερία μας θα τεθεί σε κίνδυνο, η Ευρώπη που ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει. Και, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Pew, θα πάψει να υπάρχει σύντομα.

PrimeNews.

Back to top button