breaking newsΕλλάδα

”Να κλαίει θα έπρεπε ο Κ. Μητσοτάκης και όχι να δίνει συγχαρητήρια που πωλούνται ελληνικές επιχειρήσεις”

Ντροπή έπρεπε να αισθάνεται ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης που όχι μόνο δεν έρχονται στην Ελλάδα επενδύσεις αλλά και ξεπουλιέται κάθε ελληνική πρωτοποριακή εταιρεία.

Αντί αυτού ο πρωθυπουργός της  χώρας που από την εποχή της αντιπολίτευσης που ήταν η ΝΔ μας έταζε ότι η χώρα θα γίνει ‘Ελ Ντοράντο’ και θα προσελκύσει εκατοντάδες νέες επενδύσεις , χαίρεται κι επιβραβεύει που κάποιες start up φεύγουν από την Ελλάδα.

Σωστά έδωσε συγχαρητήρια στα νέα αυτά παιδιά που είχαν την ιδέα μιας εταιρείας, που έφτιαξε μια εφαρμογή για να δίνουν οι χρήστες τις παραγγελίες τους στα σούπερ μάρκετ .

Μάλλον όμως έχουμε χάσει το μέτρο σε αυτή την χώρα. Ο πρωθυπουργός αντί να δίνει συγχαρητήρια θα έπρεπε να δώσει κίνητρα στα νέα αυτά παιδιά να αναπτύξουν την εταιρεία τους στην Ελλάδα και να πάρουν Έλληνες εργαζόμενους .

Να σημειωθεί  ότι οι Έλληνες ιδρυτές της εταιρείας αυτής, είχαν την έδρα της εταιρείας στο Ντουμπάι λόγω του περίπλοκου επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, όπου παρά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα , όπως η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση από τις τράπεζες , η αδυναμία συνεργασίας με κρατικούς φορείς, η υψηλή φορολογία κλπ.

Η εταιρεία Instashop εξαγοράστηκε από τον γερμανικό όμιλο Delivery hero έναντι του ποσού ρεκόρ των 360 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε δημιουργηθεί το 2015 από τον Γιάννη Τσιώρη και την Ιωάννα Αγγελιδάκη .

Η γερμανική εταιρεία που αγόρασε τώρα την Instashop δεν είναι η πρώτη φορά που απομυζά ελληνικές πρωτοποριακές εταιρείες αφού μέχρι τώρα έχει εξαγοράσει, το 2015 την e-food.gr έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ και το 2019 την deliveras.gr της οποίας το τίμημα ανήλθε στα 4,7 εκατομμύρια ευρώ

Οι Γερμανοί τώρα μετά την απορρόφηση που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια όλων των λαμπρών νέων μας με το «brain drain», τώρα απορροφούν και κάθε ελληνική εταιρεία που έχει δυνατότητες ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζει που μας “ρουφάνε” οι Γερμανοί κάθε οικονομική ικμάδα .

 

Crashonline.gr

 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Back to top button