breaking newsΕλλάδα

Ξεκίνησε η μεταφορά 1.000 μεταναστών στο Κιλκίς – Αντιδρά ο δήμαρχος Παιονίας: ««Υπάρχουν εν γένει αδυναμίες, δεν θα αντέξουν οι υποδομές»

Μιλώντας στο ethnos.gr ο νέος δήμαρχος Παιονίας  Κώστας Σιωνίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 150-200 κατοίκων.

«Η κίνηση να μετακινηθούν εδώ οι πρόσφυγες μας αιφνιδίασε. Θέλουμε να γίνουν από την πολιτεία άμεσα έργα υποδομής για να μην δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στην διαμονή των προσφύγων όσο και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Σιωνίδης είναι αναγκαίο να κατασκευαστεί άμεσα ένας μεγάλος αγωγός ο οποίος θα «τρέξει» από το υδραγωγείο που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης του Κιλκίς μέχρι τη Νέα Καβάλα μεταφέροντας νερό και θα εξυπηρετεί απρόσκοπτα ολόκληρη την περιοχή. Εκτός από τους κατοίκους περιμετρικά του οικισμού υπάρχουν και δεκάδες σταβλικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο οικισμό.

«Εκτός από την υδροδότηση προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και με την διαχείριση των απορριμμάτων. «Ο στόλος του δήμου είναι μικρός και τα οχήματα παλιά. Χρειαζόμαστε ενισχύσεις» δήλωσε στο ethnos.gr ο Κώστας Σιωνίδης. Παράλληλα ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών  δυνάμεων σε ολόκληρη την περιοχή προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας την περιοχή.

Ο νέος δήμαρχος επισκέφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο τον κέντρο φιλοξενίας που θα μεταφερθούν οι περίπου 1.000 πρόσφυγες. «Υπάρχουν εν γένει αδυναμίες. Οι εγκαταστάσεις δεν προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης» είπε.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης του υπεδάφους στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων της Νέας Καβάλας από ιδιώτη εργολάβο και της 33ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, προκειμένου να αναπτυχθούν σε αυτό οι σκηνές που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Αυτό είναι το καμπ που θα μεταφερθούν 1.000 πρόσφυγες-Αντιδρά ο δήμαρχος (pics)

Αυτό είναι το καμπ που θα μεταφερθούν 1.000 πρόσφυγες-Αντιδρά ο δήμαρχος (pics)

Πηγή Φωτογραφιών: Maxitis.gr, Eidisis.gr

Back to top button