breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βρετανία: Ρεπορτάζ BBC – Τρώνε μέχρι και ζωοτροφές λόγω ακρίβειας

 

 

Στο έλεος της ακρίβειας βρίσκεται και η Μεγάλη Βρετανία, με πολλούς ανθρώπους να τρώνε ακόμα και ζωοτροφές προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

Η κρίση του κόστους ζωής στη Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας της αύξησης των τιμών και την πτώση των μισθών, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι άνθρωποι τρώνε τροφή για κατοικίδια ζώα και ζεσταίνουν τα γεύματά τους στα καλοριφέρ τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, ο Μαρκ Σιντ που διευθύνει ένα κοινοτικό πρόγραμμα διατροφής στο Κάρντιφ, θέλει να δοθεί η υποστήριξη που χρειάζονται στους ανθρώπους που ζουν σε νοικοκυριά με προβλήματα ακόμα και αν δεν είναι σε περιοχές που συνδέονται με τη φτώχεια.

«Εξακολουθώ να σοκάρομαι από το γεγονός ότι έχουμε ανθρώπους που τρώνε τροφή για κατοικίδια ζώα», δήλωσε ο Μαρκ Σιντ στο βρετανικό μέσο μαζικής ενημέρωσης πριν σημειώσει ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να ζεστάνουν τα γεύματά τους «σε ένα καλοριφέρ ή σε ένα κερί».

Ακόμα, ο ίδιος τόνισε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τα βασικά αγαθά, στα οποία όλοι θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση.

Από την πλευρά της, η Ελίζαμπεθ Ουίλιαμς δήλωσε ότι το πρόγραμμα έχει βοηθήσει πολύ και ενώνει τους ανθρώπους, αλλά οι καιροί είναι ακόμα δύσκολοι. Εξήγησε, επίσης, ότι η ίδια και ο σύντροφός της είναι άνεργοι, ενώ ο γιος της ζει μαζί τους και εργάζεται πολλές ώρες.

Χαρακτηριστικά, η γυναίκα είπε: «Ακόμα και με τον γιο μου να εργάζεται – και συνεισφέρει κι αυτός – είναι δύσκολο γιατί πρέπει να ζήσει και αυτός και έχει ανάγκες. Έχει διάφορα προβλήματα και αναμένει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

Πάντως, η αύξηση του κόστους των τροφίμων και της ενέργειας θεωρείται ως η κύρια αιτία της ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού.

Αύξηση σχεδόν 90% σε φως και θέρμανση

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά ότι το μέσο νοικοκυριό στη χώρα θα πληρώσει για φως και για θέρμανση κατά 88,9% περισσότερο σε σχέση με το 2021.

Επίσης, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μέχρι το τέλος το έτους, η μέση οικογένεια θα έχει ξοδέψει 4.960 λίρες (5.450 ευρώ) στις αγορές τροφίμων, δηλαδή 380 λίρες (441 ευρώ) περισσότερες από ό,τι το 2021, σύμφωνα με τον «Independent».

πηγή ieidiseis.gr

Back to top button