Διεθνή

Η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Βελγίου προτείνει να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στο Ισραήλ, μποϊκοτάζ στα προϊόντα του, μη έκδοση βίζας σε αξιωματούχους του και Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. ΒΙΝΤΕΟ

Η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Caroline Gennez (Vooruit) του Βελγίου προτείνει να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στο Ισραήλ.
Η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας προτείνει μποϊκοτάρισμα των ισραηλινών προϊόντων. Η Caroline Gennez, Υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Vooruit), ζήτησε κυρώσεις κατά του Ισραήλ και πρότεινε, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση της εισαγωγής ισραηλινών προϊόντων.

Tόνισε “το Ισραήλ τιμωρεί αθώους πολίτες ως αντίποινα και υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των νόμων του πολέμου… Τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθούν. Πρέπει να διεξαχθεί έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Πρέπει να εξετάσουμε τα αντίμετρα σχετικά με τα ισραηλινά προϊόντα.”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο φλαμανδικό ιδιωτικό κανάλι αυτήν την Κυριακή, η Caroline Gennez ανέφερε συγκεκριμένα ότι ευνοούσε τη λύση των δύο κρατών. Η σοσιαλίστρια υπουργός θέλει επίσης το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και ανέφερε την απαγόρευση χορήγησης βίζας σε ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Αλλά η πιο εντυπωσιακή δήλωσή της αφορά πιθανές οικονομικές κυρώσεις κατά του εβραϊκού κράτους, και για παράδειγμα το μποϊκοτάζ προϊόντων που κατασκευάζονται στο Ισραήλ.

Όσον αφορά τις εισαγωγές από το Ισραήλ και τις εξαγωγές στη χώρα αυτή, το Βέλγιο κατατάσσεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. 7sur7

Βουλευτής και Πρόεδρος Φλαμανδόφωνης Βουλής Βρυξελλών συγκρίνει τη Γενοκτονία Παλαιστινίων με Ολοκαύτωμα/Shoah. Kαι αποτιμά: η επίθεση της Χαμάς της 7/10 είναι «μια μικρή απάντηση» στα 75 χρόνια ισραηλινής πολιτικής! Χρησιμοποιούμε σχεδόν τις ίδιες μεθόδους όπως στο Άουσβιτς απλά πιο εξελιγμένες! ΒΙΝΤΕΟ

dimpenews.com

Back to top button