breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδαθρησκεια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ”Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα”. Τι να κρύβεται;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ''Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα''. Τι να κρύβεται;

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης

Κάθε τι που προέρχεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τη στιγμή που αφαιρέθηκε η λέξη “Εθνική” (Εθνική Παιδεία) με τρομάζει.

Με τον Γαβρόγλου ως υπουργό αισθάνομαι λίγο πιο ανήσυχος από όσο ήμουν με τον Φίλη. Όσο το σκέφτομαι τόσο λοιδορώ τον εαυτό μου για τους ποιους ψήφισα ο έρμος να με κυβερνούν! 

Διαβάζοντας την παρακάτω ενημέρωση του υπουργείου με ΘΕΜΑ«Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα» μια ανατριχίλα με καταλαμβάνει.

Φταίει ο υπουργός και οι αντιχριστιανικές του θέσεις (π.χ. στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών) ή οι αντεθνικές του θέσεις (στο θέμα της Μακεδονίας);

Φταίει η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα αθώα παιδιά των χρόνων της σχολικής εκπαίδευσης με τις έμφυλες ταυτότητες, την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών και τα πολύχρωμα σχολεία;

Φταίει η κατάργηση της εορτής των αγίων τριών Ιεραρχών, της πρωινής προσευχής και η συγκριτιστική πολυθρησκευτικότητα στα σχολικά βιβλία;

Φταίει η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής γενικά της Κυβέρνησης στους τρίτεκνους και πολύτεκνους;

Τώρα θυμήθηκα τί φταίει!

Το κολλητηλήκι του Γαβρόγλου με τον Φαναριώτη Πατριάρχη που τώρα τελευταία ευλόγησε τους Τούρκους να σκοτώσουν τους Κούρδους, για να μας στείλουν τις προσφυγικές ροές και να μας μάθουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την διαπολιτισμικότητα και τον Αλλάχ…

Γιατί Χριστό δεν πρόκειται ούτε να μας μάθουν ούτε να τους μάθουν… Από σεβασμό στη διαφορετικότητα!


ETHNOSIMO.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. Ε.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 20 Διοικητήριο
Τ.Κ. – Πόλη: 65110 Καβάλα
Πληροφορίες Παπάζογλου Παναγιώτη
Τηλέφων: 2510291559, 2510291523
 FAX: 2510291504,502
Ιστοσελίδα: http://dipe.kav.sch.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση:ypsd@dipe.kav.sch.gr
Καβάλα 24 /1/2018
Α.Π.: Φ.23.1/380
ΠΡΟΣ:
Τους/τις Δ/ντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες όλων των Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας
ΚΟΙΝ:

ΘΕΜΑ: «Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα»

             

        Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Καβάλας και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καβάλαςοργανώνουν σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς σχετικά με το πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού: «Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα» και την αντίστοιχη δράση «Μια Βαλίτσα Κόσμος».

        Το πρόγραμμα έχει την έγκριση (με αριθμ πρωτ.Αρ. Πρωτ. : 122818/2017) και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Το εγχειρίδιο τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, της Περιφέρειας Αττικής και της Κ.Ε.Δ.Ε.

        Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε για παιδιά ηλικίας 5- 18 ετών από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.).

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς των παιδιών της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους μετανάστες, στους πρόσφυγες και στο προσφυγικό ζήτημα, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

        Το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εμψυχωτές ομάδων και γενικότερα σε φορείς που απασχολούν παιδιά ηλικίας 5-14 ετών. Παρέχεται δωρεάν μέσω δανεισμού της εκπαιδευτικής «βαλίτσας» που περιέχει όλα τα απαραίτητα υλικά.

        Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13/02/2018, στις 18:00-20:00, στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας  και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

        Επιπλέον το Σ.Ε.Ο στις 13/02/2018 προτίθεται να υλοποιήσει στην πρωινή ζώνη τη βιωματική αυτή δράση (διάρκειας 2 σχολικών ωρών) για ορισμένα σχολεία(Ε΄- ΣΤ΄ Τάξεις) που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων,  μέχρι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://goo.gl/forms/PAkzVJ4RdyZzUaBz2
Ο Διευθυντής Π.Ε. Καβάλας
Κωνσταντίνος Μπαντίκος
Back to top button