breaking newsΕλλάδα

Ελληνικά ομόλογα. Αντί να κατέβουν, ανέβηκαν. Την πάτησαν πάλι! Πρόβλημα τους μόνο να γίνει το καζίνο του Λάτση στο Ελληνικό. Άμεση Φάπα και στο Σκάι.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΑΜΕΣΗ ΦΑΠΑ

 

Πρίν λίγο καιρό διάβασα μια απο τις άμεσες αναλύσεις του Σκάι (ήταν κάτι σαν να ακούς τον Τράγκα να μιλάει για πολιτική ή τη Δούρου για τα ΧΥΤΑ). Μιλάμε για Γνώση, Τεχνογνωσία, Μάζεμμα Χρυσού

απο τα τηλέφωνα με ανακύκλωση απο το Σκάι χωρίς ΣΔΟΕ κοκ.

Η ανάλυση αφορούσε τη πτώση της τιμής των Ελληνικών ομολόγων. Δεν είχαν αντιληφθεί ότι είχε γίνει ματσαραγκιά στη δευτερογενή αγορά μεταξύ φίλων, για να πέσουν οι τιμές των Ελληνικών srpeads και να βγεί η χώρα στις αγορές. Αυτά τα κόλπα γίνονται στα χρηματιστήρια Μπανανιών απο τις τράπεζες επι  χρόνια και είναι γνωστά σαν διαχείριση μετοχών. Είναι ποινικό…

Αυτό που έγινε με τα Ελληνικά spreads δείχνουν διεθνή διαπλοκή στην οποία ενέχονται και κράτη και οίκοι αξιολόγησης αλλά και τράπεζες απο τη Γαλλία. Αυτά τα είχα επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο μου, όπου είχα προβλέψει ότι τα spreads θα ανέβουν. Τελικά ανέβηκαν,δεν περίμεναν τον Τσίπρα και τους συμβούλους του.

  • Την πάτησαν στο Σκάι και μαζί και η κυβέρνηση των υπαλλήλων των εφοπλιστών ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Υφάκι, παραμύθια και ξέκωλα δείχνουν στο Σκάι. Αηδίες.

  • Το Σκάι χρωστάει 90 εκ. ευρώ και θέλει και άδεια απο πάνω. Εσείς με πόσα εκ. ευρώ θα τους τη δίνατιε; Για τη καλή πληροφόρηση, για το πλύσιμο ή για κάτι άλλο;

Ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο νομίζουν πως οι επενδυτές είναι από το χωριό τους, εκεί που ψηφίζουν και οι γαϊδάροι. Στο τέλος, ο Τσακαλώτος πήγε να περάσει και τον Ντράγκι για μαλάκα.  Έφαγε πολυ ξύλο στο Eurogroup. Κρίμα το κόλπο με τα spreads. Πολύ φασαρία για το τίποτα.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ

Η παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας επεκτείνεται και στη δικαιοσύνη. Τα λαμόγια εξωτερικού ξέρουν ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη κάνει business με τους πολιτικούς επι χρόνια. Τώρα “φαίνεται” να πιέζουν να περάσει το θέμα Λάτση (δωρεά Ελληνικού) και το θέμα του ηλεκτρονικού ξεπουλήματος περιουσιών. Το θέμα Λάτση βέβαια αφορά τους μέσα όχι τους έξω.

Οι μέσα χρησιμοποιούν τους έξω για ξεκάρφωμα. Είναι σαν την μεγαλη κομπίνα στις Σκουριές, που έστησε ο Σταθάκης με τη διαιτησία για να αλλάξει τη συμφωνία με την εταιρεία χωρίς να καρφωθεί κανένας για το σκάνδαλο. Υπάρχουν και ντόπιοι συνεργάτες βέβαια στις Σκουριές, που κρατούν μυστικά, γιατί ο χρυσός είναι μεγάλη δουλίτσα… Υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο στις Σκουριές. Πολύ μεγάλο.

Όλες αυτές οι παρανομίες σε σοβαρά κράτη δεν γίνονται και η Ελλάδα είναι Βενεζουέλα. Ο Καμμένος απο πότε πουλάει μπαγιάτικα βλήματα; Ο Τσίπρας ο Σοφός δεν ήξερε;

TO ΠΡΩΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΩΝ 17 ΔΙΣ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ… (TSIPRAS HILL 2)

Η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα «μαξιλάρι» 16- 17 δισ. ευρώ, το οποίο κατά κυβερνητικούς παράγοντες αρκεί να καλύψει χρηματοδοτικά τις ανάγκες της χώρας για έναν χρόνο. Ευρωπαϊκοί παράγοντες από την άλλη, θεωρούν πως το εν λόγω ποσόν δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα δε εάν υπάρξει μια κρίση στην αγορά ομολόγων.

Όπως διέρρευσε, η ΕΚΤ μπορεί να προσφέρει «ζεστό χρήμα» υπό προϋποθέσεις και σίγουρα, υπό ένα – έστω και άτυπο – καθεστώς επιτήρησης ή κάποιο πρόγραμμα (το λένε MNHMONIO 4).

Όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν μιλάμε πλέον για “βιωσιμότητα” αλλά για “αύξηση του χρέους με βιωσιμότητα”. Πρόκειται για πολύ μεγάλη αντίφαση, αφού βιωσιμότητα σημαίνει μη αύξηση του χρέους. Ακόμη και ο Τράγκας το ξέρει, που δεν έχει βγάλει σχολείο.

zcode-gr

Back to top button