breaking newsΕλλάδα

Ο Μίκης πόνεσε τον ΣΥΡΙΖΑ – Πρωτοφανής επίθεση εναντίον του

Ο Μίκης πόνεσε τον ΣΥΡΙΖΑ - Πρωτοφανής επίθεση εναντίον του

 

Επιχείρηση απαξίωσης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου

Ενοχλήθηκαν που τους είπε εθνομηδενιστές και τον καθυβρίζουν σαν μισαλλόδοξο – Μετά το Μέγαρο Μαξίμου που έκανε λόγο για «αρκετές χιλιάδες διαδηλωτών» και «ευσεβείς πόθους», τη σκυτάλη πήραν σήμερα βουλευτές και υπουργοί όπως οι Τζανακόπουλος, Κουρουμπλής, Κυρίτσης, Πιτσιόρλας και Ζαχαριάδης

 

Τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου που λίγη ώρα μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «αρκετές χιλιάδες πολιτών» που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κινήθηκαν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα σε μια εμφανή προσπάθεια να απαξιωθεί το μήνυμά των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η επιχείρηση απαξίωσης είναι διπλή: αφενός έχει να κάνει με την υποβάθμιση του μηνύματος του συλλαλητηρίου και αφετέρου με επίθεση κατά του Μίκη Θεοδωράκη, η ομιλία του οποίου και κυρίως οι χαρακτηρισμοί «εθνομηδενιστές» και «κυβέρνηση μειοψηφίας» φαίνεται ότι ενόχλησαν την κυβέρνηση.

 

Τζανακόπουλος: Μισαλλόδοξες οι θέσεις Θεοδωράκη

Τον τόνο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στην ΕΡΤ αρχικά διερωτήθηκε αν το σύνθημα περί μη χρήσης του όρου Μακεδονία είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική καλώντας οποιονδήποτε «από εκεί και πέρα να αναλάβει την ευθύνη του». 

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη: «Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου».

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει στη λογική του συναισθήματος

Για μια «συναισθηματική» συγκέντρωση έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να υποκύπτει στη λογική πολλές φορές του συναισθήματος».

Φρόντισε, δε, να μιλησει και για καταστροφές αν συμβεί αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ALPHA 989 ότι «πολλές φορές αυτό οδήγησε σε καταστροφές τη χώρα». Επιχείρησε, ωστόσο, να ωραιοποιήσει την κριτική του λέγοντας ότι «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί κάθε συλλαλητήριο είτε είναι μικρό είτε είναι μεγάλο».

Κυρίτσης: Άθλια η ομιλία Θεοδωράκη

Αναφερόμενος στο πλήθος που μετείχε στη διαδήλωση της Κυριακής επισήμανε πως «νομιμοποίησαν την Χρυσή Αυγή, που μετείχε στο συλλαλητήριο συντεταγμένα, με τους επικεφαλής της» και πρόσθεσε πως τον τόνο σε μια διαδήλωση δεν δίνουν οι μεμονωμένοι διαδηλωτές αλλά όσοι μετέχουν οργανωμένα.

Ζαχαριάδης: Η χώρα έχει ματώσει από το φασισμό

Παρόμοιας λογικής η θέση και του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη που έκανε λόγο για συμμετοχή στο συλλαλητήριο «ενός τμήματος του λαού με συγκεκριμένες απόψεις και αποχρώσεις». «Η χώρα τον 20ο αιώνα έχει ταλαιπωρηθεί και έχει ματώσει και έχει πληγωθεί από τον φασισμό, το 1940-44 που αιματοκυλίστηκε όλη η Ευρώπη και το 1967-73 με τη χούντα.

Και οι πολιτικοί συνεχιστές, δεν λέω ότι όλοι ήταν τέτοιοι, ήταν χθες λίγα μέτρα από τον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη», είπε ο κ. Ζαχαριάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Η Ελλάδα και ο Μίκης, ο οποίος βασανίστηκε, ο οποίος έγραψε, που ο λαός τραγούδησε μαζί του κ.λπ. Από αυτόν τον φασισμό ταλαιπωρήθηκε τον 20ο αιώνα και δεν υπάρχει καλός και κακός φασισμός», συμπλήρωσε.

Πιτσιόρλας: Το πολιτικό κλίμα δεν διαταράχθηκε

Για πολιτικό κλίμα που «δεν διαταράχθηκε» έκανε λόγο μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλα. «Η κυβέρνηση ακούει τα πάντα, δέχεται όλα τα μηνύματα και τα επεξεργάζεται και τα αξιοποιεί, προωθώντας αυτό που θεωρεί ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας.

Ως προς το θέμα των Σκοπίων η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και, αν καταστεί δυνατό να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, θα πάμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι η προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος.

Μέχρι τότε όμως ηρεμία, ψυχραιμία και τα γιουρούσια που κατά καιρούς επιχειρεί η ΝΔ το ένα μετά το άλλο διαψεύδονται και αποτυγχάνουν» πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας.

.protothema.

Back to top button