breaking newsΕλλάδα

Πάλι οι Έλληνες πολίτες, ως “όχλος”, μαθαίνουμε για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από ξένους – Η Μέρκελ βλέπει λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ

  • (Φωτ.: EPA / Hayoung Jeon)

Ένα 24ωρο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον Ζόραν Ζάεφ με βασικό θέμα στην ατζέντα την ονομασία της πΓΔΜ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των συζητήσεων και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η πΓΔΜ εδώ και δέκα χρόνια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο για συμφωνία στο Σκοπιανό, «ένα ζήτημα που αποτελεί εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ».

Μέρκελ: Είμαι ικανοποιημένη και ανακουφισμένη που υπάρχει έντονη κινητικότητα στις συζητήσεις.

«Κατέστησα σαφές ότι επιθυμούμε πολύ μια λύση, και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε θα παροτρύνουμε και τα δύο διαπραγματευόμενα μέρη να κάνουν βήματα που είναι αναγκαία», σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Την Παρασκευή η καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής.

Σήμερα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Ουλρίκε Ντέμερ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ζόραν Ζάεφ συζήτησαν και τρέχοντα ζητήματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής.

Η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο στην Τεργέστη στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Back to top button