breaking newsΕλλάδα

«ΠΟΝΗΡΙΕΣ» ΖΑΕΦ : ΣΤΗΝΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο υποτιθέμενος μετριοπαθής νέος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, (με βουλγαρικό όνομα), οργανώνει ανθελληνικό μέτωπο με βασικό στήριγμα την Τουρκία για να στριμώξει την Ελλάδα στο θέμα του ονόματος, όπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΕΕ, που τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμία υποχώρηση στους Έλληνες για το όνομα Μακεδονία.

 

«Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος φίλος μας», δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ενώ για το θέμα της ονομασίας τόνισε πως έχει δοθεί διορία στην Ελλάδα μέχρι την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον ερχόμενο Ιούλιο να λύσει το πρόβλημα, λες και είναι ελληνικό πρόβλημα.

Παράλληλα τόνισε τις πολύ καλές σχέσεις στον οικονομικό και γεωστρατηγικό τομέα με την Τουρκία, ενώ καλεί τους Τούρκους επιχειρηματίες να έρθουν στα Σκόπια και να επενδύσουν. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι τουρκικές επενδύσεις στα Σκόπια φτάνουν το 1,5 δις δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η Τουρκία έχει εξοπλίσει και εκπαιδεύσει τον στρατό των Σκοπίων, ενώ θεωρείται το μεγαλύτερο στήριγμα στην σκοπιανή αδιαλλαξία στο θέμα της πλαστογράφησης της ιστορίας της Μακεδονίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Back to top button