breaking newsΕλλάδα

Τουρκική επίσημη γλώσσα στη Δυτική Θράκη μας ζητούν οι Ευρωπαίοι – Κάνουν τη μουσουλμανική μειονότητα «Δούρειο Ίππο» κατά της Ελλάδας

 

Ευρωπαϊκή μπαμπεσιά κατά της Ελλάδας.

Σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη εθνική συγκυρία η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητά  να αναγνωρίσουμε την τουρκική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στη Θράκη μέσω της εφαρμογής του χάρτη μειονοτικών και περιφερειακών γλωσσών, τον οποίο, πλην της Ελλάδας, σε επίπεδο Ε.Ε. καταψήφισαν η Γαλλία, η Βρετανία και η Κύπρος, ενώ δεν τον αποδέχεται ούτε καν η Τουρκία.

Το ύπουλο χτύπημα σε βάρος της χώρας έρχεται με την έκθεση που συνέταξε το μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ο βουλευτής Cezar Florin και αναρτήθηκε ήδη στον επίσημο ιστότοπο semantic-pace.net. Η έκθεση αυτή αφορά την αξιολόγηση της μειονοτικής πολιτικής της Ελλάδας, της Εσθονίας, της Ουγγαρίας και της Ιρλανδίας, και καλεί την Ελλάδα να αναγνωρίσει «εθνικές μειονότητες» στο έδαφός της.

Αν αυτό συνέβαινε ποτέ και εφαρμόζονταν όσα προβλέπει ο συγκεκριμένος χάρτης γλωσσών, θα έπρεπε να προσληφθούν σε όλη την ελληνική διοίκηση χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια τουρκόφωνοι δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι (νηπιαγωγεία), ενώ θα ετίθετο και ζήτημα διπλής αναγραφής τοπωνυμιών και οδών στις επίσημες πινακίδες στα δημόσια κτίρια και στις εθνικούς οδούς!

Θα ήταν η αρχή του τέλους για τη Θράκη, η οποία θα διολίσθαινε σε καθεστώς τοπικής αυτονομίας. Εξίσου ύπουλο είναι και το χτύπημα για τις «εθνικές μειονότητες».

Αν και η Ελλάδα έχει υπογράψει από το 1997 τη σύμβαση-πλαίσιο (υπουργία Πάγκαλου), εν τέλει δεν χρειάστηκε να την κυρώσει κοινοβουλευτικά διότι απλώς η Συνθήκη της Λωζάννης, ως ad hoc και εξειδικευμένη, παρέχει ισχυρότερη προστασία στα μέλη της μειονότητας σε σύγκριση με τη νεότερη.

Αναλυτικά, η έκθεση που δημοσιεύτηκε στη μειονοτική εφημερίδα της Θράκης «Γκιουντέμ» καλεί την Ελλάδα να επικυρώσει τη σύμβαση-πλαίσιο σχετικά με την προστασία των εθνικών μειονοτήτων και τον ευρωπαϊκό χάρτη των περιφερειακών ή μειονοτικών γλωσσών.

Αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η έκθεση κάνει αναφορά στη μη εφαρμογή από μέρους της Ελλάδας των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους μειονοτικούς συλλόγους, ενώ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή στην εφαρμογή της σαρίας και την ενσωμάτωση του μαθήματος του Κορανίου στα δημόσια σχολεία.

Επιπλέον, σε σχέση με τις μειονότητες αναφέρεται: «Το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές δεν αναγνωρίζουν τις εθνικές μειονότητες προκαλεί ανησυχία». Ο συντάκτης της έκθεσης υποστηρίζει ότι «τα ειδικά δικαιώματα, ειδικά στους τομείς της εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα, της γλώσσας και της θρησκείας» της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης. αναγνωρίζονται στα μέλη της μειονότητας.

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο πρόεδρος της ανθελληνικής και ψευδεπίγραφης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ)» Χαλίτ Χαμπίπογλου αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι στην έκθεση ο νόμος των 240 ιεροδιδασκάλων και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην εφαρμογή της σαρίας κρίνονται θετικά, «η τουρκική κοινωνία της δυτικής Θράκης εκφράζει σοβαρούς ενδοιασμούς και για τους δύο αυτούς νόμους, καθώς απέχουν πολύ από τη λύση του προβλήματος στη βάση του».

Στη συνέχεια προσθέτει:

«Από την άλλη πλευρά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της απόφασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητείται από την Ελλάδα η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ με σκοπό την ενίσχυση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Η υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης παρακολουθείται από το συμβούλιο. Εμείς, ως ΕΟΤΔΘ, εκφράζουμε και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα αυτό στις επισκέψεις που πραγματοποιούμε στο Στρασβούργο».

Περίεργα παιχνίδια παίζονται από πολλούς… Ευρωπαίους που από την μία επικρίνουν την Τουρκία και από την άλλη με δόλιο τρόπο επιχειρούν να προωθήσουν τα συμφέροντα της στην Ελλάδα και στην περιοχή των Βαλκανίων.

ΠΗΓΗ

Back to top button