breaking newsΕλλάδα

Τόσκας: Λάθος στην κάμερα που έκανε τη λήψη στο συλλαλητήριο

Τόσκας: Λάθος στην κάμερα που έκανε τη λήψη στο συλλαλητήριο

«Απόλυτα ακριβή τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία»


Να υπερασπιστεί τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία για τον αριθμό των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα θέλησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην Αθήνα.

Ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι οι 140.000 κόσμου είναι ακριβής αριθμός «και δεν έχει πολιτικές σκοπιμότητες, δόθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες».

Σχετικά με το γεγονός ότι στο βίντεο δεν υπάρχουν ώρα και ημερομηνία, εξήγησε ότι αυτό έγινε λόγω των λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη, καθώς εκεί φαινόταν η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου και για το λόγο αυτόν σβήστηκαν εντελώς.

Ξεκαθάρισε, πάντως πως το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα αιχμής του συλλαλητηρίου, δηλαδή στις 14:55.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας έφτανε ή ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο, σημείωσε ότι σε αυτήν την περίπτωση, ο κόσμος θα έφτανε μέχρι τους Αμπελόκηπους, καλύπτοντας όλη τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 

 

newsbeast

Back to top button