ΆποψηΔιεθνή

Το Ισραήλ προχωρά στην επόμενη φάση του πολέμου – «Μετακινηθείτε νότια» το μήνυμά του στους αμάχους

 

Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας – Αποκαθίστανται σταδιακά τηλεφωνία και διαδίκτυο

Στην επόμενη φάση του πολέμου, εντείνοντας τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, αναμένεται να περάσει το Ισραήλ, με τις δυνάμεις του στρατού να προειδοποιούν τους αμάχους, καλώντας τους να μετακινηθούν νότια.

Μάλιστα, για την άμεση ενημέρωση των αμάχων για την εκκένωση, αποκαθίστανται σταδιακά σε μεγάλο μέρος της επικράτειας οι υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου. Πάντως, παραμένει άγνωστο πως θα προειδοποιηθούν οι αραβόφωνοι κάτοικοι της Γάζας.

«Οι άμαχοι στη βόρεια Γάζα, στην πόλη της Γάζας θα πρέπει προσωρινά να μετακινηθούν νότια της Γάζας σε μια ασφαλέστερη περιοχή», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του IDF το πρωί της Κυριακής.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς επιχειρούν μέσα και κάτω από πολιτικά κτίρια, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός κάνει διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αμάχων», αναφέρει η λεζάντα στο βίντεο του IDF, με τον εκπρόσωπο Τύπου να τονίζει πως θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του πολέμου από αέρος, εδάφους και θαλάσσης.

Τη Δευτέρα «οι ανθρωπιστικές προσπάθειες προς τη Γάζα, με επικεφαλής την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επεκταθούν», υποστήριξε ο Χαγκάρι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάνω από 8.000 νεκροί

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε γνωστό τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου ξεπέρασαν πλέον τους 8.000.

«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

PrimeNews.

Back to top button