breaking newsΕλλάδα

Παραλήρημα Τσελίκ: «Η Ελλάδα μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα, 19 Ιουνίου 2032, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, λέγοντας μάλιστα πως η Ελλάδα «μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων» και πως «σκοτώνει πρόσφυγες».

Δεν έχει περάσει μία εβδομάδα από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο και η τουρκική πλευρά φέρει και πάλι στο προσκήνιο το μεταναστευτικό κατηγορώντας την Ελλάδα πως στέλνει πρόσφυγες στα ιταλικά και τα τουρκικά ύδατα και ότι σκοτώνει ανθρώπους, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Οι Έλληνες προσπαθούσαν να σπρώξουν τους πρόσφυγες στα ιταλικά ή στα τουρκικά ύδατα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του AKP, αναφερόμενος στο πλοίο με τους μετανάστες. «Πρέπει να διερευνηθεί το θέμα διεθνώς» συμπλήρωσε.

«Οι Έλληνες κάποιες φορές με στολές και κάποιες φορές δίχως στολές τρυπάνε τα φουσκωτά. Αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Σκοτώνουν τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο κ. Τσελίκ τονίζοντας ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα «μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων».

Επιπλέον, ο Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε κατηγορίες και προς τις ΗΠΑ και Ε.Ε δηλώνοντας: «ότι κάνουν κοινές ασκήσεις με τους Ελληνοκύπριους τους δίνουν κάποιες ένοπλες ικανότητες πρέπει να το σταματήσουν αυτό».

Ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ομέρ Τσελίκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αίτημα της Σουηδίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας πως «δεν είναι αρκετό η Σουηδία να βγάζει νόμους, πρέπει να δούμε και την εφαρμογή».

Ειδικότερα, είπε: «Όσοι θέλουν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να δείχνουν και πράξεις.. Δεν είναι αρκετό η Σουηδία να βγάζει νόμους , πρέπει να δούμε και την εφαρμογή. Μέχρι σήμερα δεν μας έδωσαν μέλη που είχαν σχέση με την τρομοκρατία, αλλά με ναρκωτικά. Κάποιοι εφαρμόζουν έμμεσα και άμεσα εμπόδια και εμπάργκο στο ΝΑΤΟ. Κανένας δεν πρέπει να κατηγορεί την Τουρκία σε περίπτωση που θα ψάξει εναλλακτικές. Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Δεν θα αποφασίσουμε για την εθνική μας ασφάλεια σύμφωνα με τα καπρίτσια κάποιων γερουσιαστών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ και πρόσθεσε: «Αυτό είναι μια κακομαθημένη στάση που προκαλεί κίνδυνο και στην ασφάλεια το ΝΑΤΟ».

«Πυρά» σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τα F-16

Απειλές εξαπέλυσε, ακόμα, κατά των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στο ζήτημα των F-16: «Αν επιχειρούν να εφαρμόσουν έμμεσο ή άμεσο εμπάργκο στην Τουρκία δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα παρά να απειλούν την κοινή ασφάλεια. Δεν πρέπει να κατηγορούν την Τουρκία αν θα επιχειρήσει να ψάξει εναλλακτικές αφού προσπαθούν να εμποδίσουν έμμεσα η άμεσα να προμηθευτεί οπλικά συστήματα για την εθνική της ασφάλεια. Αυτά εμείς τα θέλουμε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για την κοινή ασφάλεια. Η Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος. Δεν θα αποφασίσουμε για την εθνική μας ασφάλεια, σύμφωνα με τα καπρίτσια κάποιων γερουσιαστών που έχουν σχέση με κάποια λόμπι», ενώ πρόσθεσε: «Για τις ανάγκες τις Αεροπορίας μας και τις άλλες ανάγκες μας, δεν υπάρχει καμία αντικειμενική στάση των γερουσιαστών. Αυτό είναι μια κακομαθημένη στάση που φέρνει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ» κατέληξε.

Prime News.

Back to top button