breaking newsΆποψηκοινωνία

Η ύφεση θα ήταν ένα έγκλημα ανάλογο των μνημονίων

 

Όσον αφορά την κακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης είχε μειωθεί στο 1% από 1,9% προηγουμένως – ενώ με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 της Τράπεζας της Ελλάδας, το ταμειακό έλλειμμα τριπλασιάστηκε στα 3,46 δις €, προτού τα αποτελέσματα της πανδημίας. Εύλογα λοιπόν ο πρωθυπουργός σκέφθηκε να φορτώσει την προβλεπόμενη αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής στον κορωναϊό – ενώ αυτό που θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει είναι η επιτυχία της χώρας και όχι η αιτιολόγηση της αποτυχίας. Εάν βέβαια το αποδεχθούν οι Έλληνες χειραγωγούμενοι, θα είναι δυστυχώς άξιοι της μοίρας τους – κάτι που δεν θα τους συγχωρήσουν ποτέ τα παιδιά τους.

Από: analyst.gr

Όταν αγαπάει κανείς πραγματικά την Ελλάδα και τους Έλληνες, θλίβεται διαπιστώνοντας το μέγεθος της χειραγώγησης που τους ασκείται, με την επίκληση της πανδημίας – αφού έχουν πεισθεί πως τα σχετικά χαμηλά κρούσματα και οι απαράδεκτοι θάνατοι, οι οποίοι συναγωνίζονται την τραγωδία στο Μάτι, είναι επίτευγμα της κυβέρνησης!

 Είναι δε το άκρον άωτο της πολιτικής εκμετάλλευσης, από μία κυβέρνηση που δεν διστάζει να πανηγυρίσει ακόμη και για το υποχρεωτικό κλείσιμο των επιχειρήσεων – αδιαφορώντας σχετικά με το πόσες από αυτές θα ανοίξουν την επόμενη ημέρα και πόσες θα χρεοκοπήσουν.

Βέβαια στηρίζεται από τα διατεταγμένα ΜΜΕ, λόγω των 11 εκ. € που τους δόθηκαν για τη διαφήμιση του «Μένουμε σπίτι» – την οποία όμως ήταν υποχρεωμένα να προβάλουν χωρίς κόστος.

Εκτός τώρα από τις δικές μας απόψεις, όπου θα θεωρήσουμε στυγνό έγκλημα το να βυθιστεί ξανά η Ελλάδα σε ύφεση χωρίς λόγο, εξαιτίας των απαράδεκτων ενεργειών της κυβέρνησης (άρθρο), υπάρχουν και άλλες – όπως αυτή του κ. Κοντογιώργη που ακολουθεί, την οποία θα ήταν καλά να ακούσουν οι Πολίτες, για να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας μόνοι τους.

Ειδικά όσον αφορά την επιδημία, η επόμενη συνέντευξη δίνει κάποιες απαντήσεις που επίσης πρέπει να ακουστούν – ακόμη και αν ο ομιλητής δεν είναι μεταξύ αυτών που συμπαθούν. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η συμπάθεια ή η αντιπάθεια, αλλά η αλήθεια που πρέπει πάντοτε να αναζητούμε μόνοι μας – χωρίς να γινόμαστε θύματα αυτών που μας χειραγωγούν για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Περαιτέρω, ξαφνικά η πρώην υπουργός αναφέρεται σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται η χώρα, καθώς επίσης στην παραγωγή χειρουργικών μασκών που συνάδελφος της υπουργός είχε ισχυρισθεί λίγες ημέρες πριν πως δεν μπορούν να παράγουν οι Έλληνες (βίντεο) – σε μία δική μας θέση δηλαδή (βίντεο), την οποία δεν είναι κακό πως ανέγραψε, αλλά τουλάχιστον είναι ανάρμοστο να την οικειοποιείται χωρίς να λέει από πού πήρε την ιδέα.

Όταν όμως στο επόμενο βίντεο ο ίδιος υπουργός λέει πως θα έπρεπε να του ανάψουν κερί οι Έλληνες επειδή ψήφισε τα μνημόνια, με τα οποία παραδόθηκε η εθνική μας κυριαρχία, υποθηκεύθηκαν τα πάντα και μετατράπηκε η πατρίδα μας σε αποικία χρέους της Γερμανίας, τότε δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει κανείς – εκτός από το να τονίσει ότι, δεν πρέπει να διαπραχθεί το επόμενο έγκλημα που ανακοίνωσε δημόσια ο πρωθυπουργός: μία μεγάλη ύφεση, η οποία θα συνοδευόταν από ένα ακόμη μνημόνιο.

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, συμπαθούμε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο υπουργό, επειδή είναι πολύ εργατικός, κυριολεκτικά ακούραστος και ακούει τις προτάσεις των άλλων – με μειονέκτημα του όμως την έλλειψη γνώσεων και την τυφλή υποταγή του στην εκάστοτε ηγεσία του κόμματος, στο οποίο τυχαίνει να ευρίσκεται.

Προφανώς επίσης στη γερμανική κυβέρνηση, την οποία το σημερινό κόμμα του υπηρετεί πιστά.

Ελπίζουμε πάντως να αντιγράψει η κυβέρνηση και την επόμενη πρόταση μας: την κατάθεση ενός έκτακτου προϋπολογισμού στη Βουλή, αφού έχουν αλλάξει τα πάντα, για να γνωρίζουμε πού ακριβώς κατευθυνόμαστε. Επίσης να σταματήσει το κλείδωμα της οικονομίας προτού είναι πολύ αργά, έτσι ώστε να ανοίξουν τα ξενοδοχεία το Μάιο και να μην καταστραφεί ολοσχερώς η Ελλάδα – οπότε να κερδίσει χρόνο για να αλλάξει επιτέλους το αποτυχημένο μοντέλο της οικονομίας της. Επίσης το λανθασμένο επιχειρηματικό μοντέλο των ξενοδοχείων, το οποίο τα καθιστά θύμα των ξένων τουριστικών εταιρειών, όπως της γερμανικής TUI.

Για παράδειγμα, έκπτωση 25-50% ζητάει από τους ξενοδόχους μεγάλος γερμανικός όμιλος (πηγή) και άλλοι το ίδιο από την Κρήτη (πηγή) – προφανώς για να αισχροκερδήσουν με την ευκαιρία της πανδημίας. Τέτοιους συνεργάτες σίγουρα δεν χρειάζονται οι Έλληνες – απλά και μόνο επειδή μία κυβέρνηση που δεν έχει κανένα σχέδιο, τους κατάντησε να μη γνωρίζουν τι θα τους συμβεί την επόμενη ημέρα.

Κλείνοντας, όσον αφορά την κακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης είχε μειωθεί στο 1% από 1,9% προηγουμένως – ενώ με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 της Τράπεζας της Ελλάδας, το ταμειακό έλλειμμα τριπλασιάστηκε στα 3,46 δις €, προτού τα αποτελέσματα της πανδημίας (πηγή).

Εύλογα λοιπόν ο πρωθυπουργός σκέφθηκε να «φορτώσει» την προβλεπόμενη αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής στον κορωναϊό – ενώ αυτό που θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει είναι η επιτυχία της χώρας και όχι η αιτιολόγηση της αποτυχίας. Εάν βέβαια το αποδεχθούν οι Έλληνες χειραγωγούμενοι, θα είναι δυστυχώς άξιοι της μοίρας τους – κάτι που δεν θα τους συγχωρήσουν ποτέ τα παιδιά τους.

freepen

Back to top button