breaking newsΕλλάδα

Από παρ’ολίγον πρόεδρος Δημοκρατίας ,βοηθός Καμμένου!-Του Μιχάλη Κανιμά

Φυσιολογική , φυσιολογικότατη η κατάληξη του Φώτη Κουβέλη στη θέση του βοηθού του Πάνου Καμμένου. Έτσι συμβαίνει με όλους τους παρ’ ολίγον.

Το ένα ατύχημα πάνω στο άλλο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να καταλάβει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα , που του πρότειναν οι Σαμαράς και Βενιζέλος τo 2014 και η μοίρα τον οδήγησε στη θέση του υφυπουργού εθνικής άμυνας , υπό τις οδηγίες του προέδρου των ΑΝΕΛ. Σεμνότητα πέρα από τα σύνορα και…την αιγιαλίτιδα ζώνη.

Η τύχη εγκατέλειψε και έναν άλλον παρ’ ολίγον ένοικο του προεδρικού μεγάρου , τον Δ. Αβραμόπουλο , ο οποίος αντί για την προεδρία ,που του είχε τάξει ο Αλ. Τσίπρας ,πέταξε για τις Βρυξέλλες , απ’ όπου προσγειώνεται ,ολίγον άγαρμπα ομολογουμένως, στην Αθήνα για μία δικαστική περιπέτεια. Αυτοί ( Κουβέλης, Αβραμόπουλος) πάντως, είναι ακόμη στα πράγματα, κάποιοι άλλοι , όμως παρ’ ολίγον ,έχουν εξαφανιστεί.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης είναι ένας από αυτούς. Το 2011 είχε προταθεί ως μεταβατικός πρωθυπουργός , προτού προκριθεί η λύση Παπαδήμου. Μετά από συνεννοήσεις με τους Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά είχε σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση , αλλά ,τελικά το σχέδιο ναυάγησε λόγω διαφωνιών του τότε προέδρου της ΝΔ σε υπουργοποίηση βουλευτών του κόμματος του.

Λίγο πριν οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων τότε κομμάτων δώσουν τα χέρια με τον Λ. Παπαδήμο , για τη θέση του πρωθυπουργού έπαιξε και το όνομα του στενού φίλου του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην προέδρου της Βουλής Φιλ. Πετσάλνικου, αλλά και της βουλευτή της Ν.Δ. ΕΛΣΑ Παπαδημητρίου , που διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Απ. Κακλαμάνης έχει διατελέσει και παρ’ ολίγον πρόεδρος Δημοκρατίας. Το 2005, το όνομα του ήταν μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν για την προεδρία της Δημοκρατίας , η οποία ,τελικά ,κατέληξε στον ομογάλακτο του Κάρολο Παπούλια.

timelink.gr

Back to top button