breaking newsΕλλάδα

Αυτήν την αθλιότητα κάποιος την ενθάρρυνε; – Το ΥΠΕΞ να μην ξεστομίσει πάλι ύβρεις εναντίον των Ελλήνων

Εικόνες από το συλλαλητήριο των Σκοπιανών στη Μελβούρνη

Πηγές ΥΠΕΞ: Κι εμείς κάψαμε σημαίες της πΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη (διαρροές για αντίστοιχες ενέργειες σε διαδήλωση στα Σκόπια)

«Κι εμείς κάψαμε σημαίες στη Θεσσαλονίκη. Κι ακούστηκαν συνθήματα “πάρτε τα όπλα να πάμε στα Σκόπια“».

Με αυτή την τοποθέτηση απάντησε ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΕΞ που ερωτήθηκε αν προβληματίζει την Κυβέρνηση ό,τι διαδηλωτές έκαψαν ελληνικές σημαίες στα Σκόπια – και σε συμπαράσταση προς αυτούς έκαψαν και Τούρκοι ελληνικές σημαίες.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε ο antenna.gr, ερωτηθείς για τον αυξημένο τόνο των τελευταίων τοποθετήσεων του Πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο αξιωματούχος παρέπεμψε στις διορθωτικές δηλώσεις του Zoran Zaev αναφορικά με τις ονομασίες που βρίσκονται στο τραπέζι για τα Σκόπια, αλλά και για το αίτημα για αλλαγή στο Σύνταγμα της γείτονος.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό και την εκτίμηση για συμφωνία ακόμη κι εντός του Μαρτίου, η ίδια πηγή σχολίασε «δεν ξέρω, αυτό πρέπει να το αποφασίσουν άλλοι. Εμείς έχουμε πει ό,τι μια light συμφωνία δεν πρόκειται να δεχθούμε».

 

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε ότι «η στάση της Ευρώπης είναι καλύτερη από ποτέ, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετή», λέγοντας ότι εμείς «δεν απαντάμε κάθε φορά που μας απαντά η Τουρκία. Πέρυσι έβρισαν τον Υπουργό Εξωτερικών 40 φορές, τους απάντησε δύο φορές», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «εδώ ο γονιός θέλει να βγάλει τα νεύρα του πάνω σου και δεν του απαντάς».
Πηγές ΥΠΕΞ: Κι εμείς κάψαμε σημαίες της πΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη
Πηγή:Λίμπεραλ

Back to top button