breaking newsΔιεθνή

Συνελήφθηκε πυρήνας που σχεδίαζε απόπειρα πραξικοπήματος στη Λευκορωσία και απόπειρα δολοφονίας του Λουκασένκο !!!

Απόπειρα πραξικοπήματος στη Λευκορωσία και απόπειρα δολοφονία του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

 

Σε ιδιωτικές συζητήσεις στο messenger στο Internet οι ριζοσπάστες Λευκορώσοι αντίπαλοι του οι Zyankovich Y. και Feduta A. πραγματοποίησαν ένα στρατιωτικό σχέδιο πραξικοπήματος, το οποίο περιελάμβανε την κατάληψη ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών κέντρων για να μεταδώσουν το κάλεσμα τους στον λαό, τον αποκλεισμό των εσωτερικών στρατευμάτων και των αστυνομικών μονάδων ταραχών που είναι πιστές στο Μινσκ και προέβλεπαν πλήρες διακοπή του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Η ενεργή φάση του πραξικοπήματος θα ξεκινούσε με τους “κομματικούς” που βρίσκονται σε “κρυφές βάσεις”. Αυτή τη στιγμή, οι δύο συνωμότες συνελήφθησαν. Σύμφωνα με το FSB, οι συνωμότες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν το πραξικόπημα στις 9 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παρέλασης Νίκης στο Μινσκ.

Ο Πρόεδρος Λουκασένκο είπε: «Το υλικό για τις ανακρίσεις μου έχει ήδη παραδοθεί. Αυτή η συμμορία επινόησε μια απόπειρα δολοφονίας κατά της ζωής μου και ένα πραξικόπημα στην παρέλαση μας στις 9 Μαΐου για να βεβηλώσουν το Μινσκ με σημαίες του Βλάσοφ. Ήταν οι φασίστες που αποφάσισαν να φτύνουν στα πρόσωπά μας, όχι σε μένα, αλλά σε όλους τους ανθρώπους μας”.

Μεταφέρει το RIA Novosti πως ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλέξανδρος Λουκασένκο ανακοίνωσε τη σύλληψη μιας ομάδας ανθρώπων που ετοίμαζαν μια απόπειρα δολοφονίας του ιδίου και των παιδιών του.
“Έδειξαν πώς ήταν όλα προγραμματισμένα <…>, ανακαλύψαμε ξεκάθαρα το έργο ξένων ειδικών υπηρεσιών, πιθανότατα CIA, FBI – δεν ξέρω ποιος από τους Αμερικανούς εργάστηκε εκεί. Εντοπίσαμε την πρόθεσή τους να έρθουν στο Μινσκ και ν΄αρχίσουν να οργανώνουν την απόπειρα δολοφονίας για εμένα και παιδιά μου”, δήλωσε ο Λουκασένκο σε δημοσιογράφους. Το βίντεο προβλήθηκε από το κανάλι ONT TV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σχέδια αυτής της ομάδας ήταν να συλλάβουν τα παιδιά του – “το ένα, το δεύτερο, όπως αποδεικνύεται,” ήθελαν να τα “βάλουν σε ένα κρησφύγετο”, το οποίο, όπως επεσήμανε ο Λουκασέννο, προετοιμάστηκε στην περιοχή Γκόμελ .

Με εκπλήσσει κάτι άλλο. Γιατί συμπεριφέρονται οι Αμερικανοί με αυτόν τον τρόπο; Εξάλλου, θυμηθείτε, κανείς δεν μπορεί να δώσει τη συγκατάθεσή του για κάτι τέτοιο εκτός από την κορυφαία πολιτική ηγεσία. Μόνο αυτοί, χωρίς ειδικές υπηρεσίες”, τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.
Όπως ανέφερε ο Λουκασένκο, ο πολιτικός επιστήμονας Alyaksandr Feduta, ο δικηγόρος Γιούρι Ζενκόβιτς, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος BPF Γκριγκόρι Καστούσεφ συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση.

Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στη Μόσχα αφού ο πρόεδρος της Λευκορωσίας απευθύνθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε.
“Τους παρακολουθήσαμε, φοβόντουσαν να μείνουν εδώ αφού κρατήσαμε αρκετές ομάδες που έφεραν όπλα εδώ και τα έκρυψαν σε κρύπτες. Έφυγαν για τη Μόσχα”, δήλωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κοστούνιφ συμμετείχε στην προετοιμασία της απόπειρας δολοφονίας “σε μικρότερο βαθμό”.

dimpenews.com

Back to top button