breaking newsΕλλάδα

Νέο μπαράζ επιθέσεων κουκουλοφόρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέο μπαράζ επιθέσεων ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, καταδρομική επίθεση σε καταστήματα και τράπεζες στην πλατεία Κάνιγγος αλλά και εισβολή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, μια ημέρα μετά την εκ νέου κατάληψη κτιρίου στα Εξάρχεια

Τις επιθέσεις ανέλαβαν αναρχικές ομάδες, με ανακοινώσεις τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε «ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως ατομικοί τρομοκράτες» αλλά και ως «απάντηση στην εκκένωση των αναρχικών καταλήψεων». 

Το πρωί, ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων εισέβαλε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιά, που έκανε μάθημα η καθηγήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Μαίρη Μπόση. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην καθηγήτρια και την περιέλουσαν με μπογιές, ενώ την απείλησαν ότι την επόμενη φορά «θα πάθει χειρότερα». 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην “αντιτρομοκρατική” πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα». 

Σχεδόν την ίδια ώρα, ομάδα περίπου 10 αναρχικών πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και εμπορικά καταστήματα επί της οδού Χαλκοκονδύλη. Οι άγνωστοι, αφού προκάλεσαν φθορές στα ATM και τις τζαμαρίες των τραπεζών και των καταστημάτων, αποχώρησαν προς την πλευρά των Εξαρχείων. 

Ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται ως «αναρχικές/οί», ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αναφέροντας ότι επρόκειτο για αντίποινα σε απάντηση στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση έναντι τριών καταλήψεων. 

Τέλος, από το «στόχαστρο» των αντιεξουσιαστών δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέλη της οργάνωσης «Αντιεξουσιαστική Κίνηση», εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, όπου ανάρτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια. Νέο μπαράζ επιθέσεων κουκουλοφόρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης ανέφεραν ότι συνομίλησαν με στελέχη του κόμματος για το ζήτημα της Ηριάννας και του Περικλή, ενώ όταν κατέβηκαν από τα γραφεία, αστυνομικοί τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για προσαγωγή και εξακρίβωση στοιχείων. 

Εκεί, αρνήθηκαν να δώσουν ταυτότητες στους αστυνομικούς και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να γίνει σύλληψη. 

Φωτογραφίες: Intimenews

Back to top button