breaking newsΔιεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν – Μπλίνκεν: Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια θέματα. Τονίστηκε παράλληλα η σημασία του να ενεργούμε σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας στις σχέσεις, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το θέμα των F-16 και η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε επίσης η ισραηλινο-παλαιστινιακή ένταση. Ο υπουργός Εξωτερικών Φιντάν επέστησε την προσοχή στην επιδεινούμενη κατάσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη και κάλεσε τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στο Ισραήλ για να σταματήσουν τις επιθέσεις. Κατά τη συνομιλία του με τον Μπλίνκεν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φιντάν τόνισε επίσης την ανάγκη να προσέλθει το Ισραήλ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία με στόχο την υλοποίηση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης που θα βασίζεται σε μια λύση δύο κρατών, μετά την εγκαθίδρυση πλήρους κατάπαυσης του πυρός.

PrimeNews.

Back to top button