breaking newsΕλλάδα

Ο Κροάτης πρωθυπουργός «αδειάζει» τον πρόεδρο της χώρας: Η υπόθεση είναι στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Στο ζήτημα των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έχουν προφυλακιστεί σε 16 ελληνικές φυλακές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος σε αντίθεση με τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς τόνισε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι δηλώσεις του Κροάτη πρωθυπουργού έρχονται σε απάντηση της νέας τοποθέτησης του Μιλάνοβιτς αλλά και στην επιστολή που του είχε στείλει μια ομάδα γονέων και μελών οικογενειών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που προφυλακίστηκαν για τη συμμετοχή τους στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως τραγική κατάληξη τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Οι γονείς των συλληφθέντων ζητούσαν κυβερνητική παρέμβαση για την ασφάλεια των παιδιών τους και μια δίκαια δίκη από την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Κατηγορούνται για τρία εγκλήματα: συνεργασία με εγκληματική οργάνωση, υλικές ζημιές και τραυματισμός. Πρόκειται για σοβαρά εγκλήματα και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Δεν γίνεται να κατηγορηθούν για τον θάνατο και οι εκατό. Κάνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό και η συντριπτική πλειοψηφία των Κροατών πολιτών να απελαθούν στην Κροατία», συμπλήρωσε ο Πλένκοβιτς. Και όπως σημείωσε, «πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό είναι στα χέρια των Ελλήνων εισαγγελέων και της δικαιοσύνης, όχι στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Θυμίζουμε πως ο Κροάτης πρωθυπουργός είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την είδηση για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη και οι δύο άντρες δεσμεύτηκαν για την πλήρη συνεργασία των Αρχών με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας και την παραδειγματική τιμωρία.

primenews.

Back to top button