breaking newsΕλλάδα

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ! ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»

Ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας σε συνεργασία με το Σωματείο Αλιέων του νησιού, θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στα αρμόδια Υπουργεία για την έντονη τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή και το επεισόδιο που προκλήθηκε με Τούρκους ψαράδες στα ανοιχτά της Λέρου.

Μετά την αποκάλυψη-καταγγελία από τον Θοδωρή Τσιμπίδη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» ότι έξι τουρκικές μηχανότρατες επιμένουν σε προκλητική, καταστροφική και παράνομη αλιεία κοντά στις ακτές της Λέρου, αλλά και ότι μηχανότρατες αποπλέουν τα ξημερώματα από τις τουρκικές ακτές, εισέρχονται και ψαρεύουν παράνομα στα ελληνικά νερά, ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από τις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπως η Σάμος, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, η Λέρος και η Κάλυμνος, ο κ. Κόλιας επισημαίνει ότι δεν θα ανεχτούν άλλο περιστατικό και θα υπάρξει σύσκεψη στο Δημαρχιακό μέγαρο παρουσία και του Σωματείου Αλιέων της Λέρου, για να συνταχθεί το έγγραφο διαμαρτυρίας.

«Η τουρκική προκλητικότητα είναι πάρα πολύ έντονη το τελευταίο διάστημα. Αλιευτικά σκάφη εισέρχονται εντός των χωρικών υδάτων μας και αλιεύουν, όταν μάλιστα απαγορεύεται η αλιεία για τους Έλληνες… Απλά δεν πάει άλλο», λέει στο Ena Channel ο κ. Κόλιας και συμπληρώνει:

«Θα στείλουμε από κοινού επιστολή διαμαρτυρίας σε κάθε αρμόδιο Υπουργείο ούτως ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα τα οποία έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί, διότι δεν είναι μόνο τα τελευταία γεγονότα, είναι μια σειρά προκλήσεων τους τελευταίους μήνες».


makeleio

 

Back to top button