breaking newsΔιεθνή

Ρωσική προειδοποίηση τρόμου: Αν η Ουκρανία πάρει πυρηνικά, η Μόσχα θα «χτυπήσει» πρώτη!

 

Για μία ακόμη φορά ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξαπέλυσε απειλές και διέσπειρε τον τρόμο ενός πυρηνικού πλήγματος, αν η Δύση προμηθεύσει με πυρηνικά όπλα την Ουκρανία.

«Η Δύση αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσει σε προληπτικό πυρηνικό χτύπημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν ορισμένοι μη αναστρέψιμοι κανόνες πολέμου. Εάν πρόκειται για παραδόσεις πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα προληπτικό χτύπημα. Η Δύση εξακολουθεί να αδυνατεί να το κατανοήσει αυτό. Θα γίνει, υπό ορισμένες συνθήκες».

Σχολιάζοντας τη διευρυνόμενη λίστα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που στέλνουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ είπε ότι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση του Κιέβου «να λάβει πολεμικά αεροπλάνα» και «ίσως ακόμη και πυρηνικά όπλα».

Για να επαναλάβει: «Αλλά αυτό θα σημαίνει ότι ένας πύραυλος με πυρηνική κεφαλή θα πάει πετώντας προς αυτούς».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Βιετνάμ, ο Ρώσος μίλησε για τη σύγκρουση στην Ουκρανία:

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να συνεχιστεί για δεκαετίες εάν δεν εξαλειφθεί η ίδια η ουσία της νεοναζιστικής κυβέρνησής της. Αυτή η σύγκρουση είναι για πολύ καιρό, για δεκαετίες, ίσως. Είναι μια νέα πραγματικότητα, νέες συνθήκες ζωής».

Ο Μεντβέντεφ είναι πεπεισμένος ότι εάν το ισχύον καθεστώς του Κιέβου παραμείνει στην εξουσία, «θα υπάρξουν, ας πούμε, τρία χρόνια εκεχειρίας, δύο χρόνια σύγκρουσης και μετά όλα θα ξαναπάνε από την αρχή. Η ίδια η ουσία της νεοναζιστικής κυριαρχίας στο Κίεβο πρέπει να εξαλειφθεί».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Μεντβέντεφ, η λογική της Ουάσιγκτον υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι αρκετά κατανοητή: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δραστηριοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στο πεδίο των ρεαλιστικών συμφερόντων τους. Δεν διεξάγουν πόλεμο, αντ’ αυτού κερδίζουν χρήματα. Προσπαθούν να εξαλείψουν τον επί αιώνες εχθρό τους».

Όσο για την Ευρώπη; Άλλη ιστορία κατά τον Ρώσο:

«Όσον αφορά την Ευρώπη, είναι μια περίεργη ιστορία για μένα. Ανεβάζουν συνεχώς τις εντάσεις με τις αποφάσεις τους. Η Ευρώπη έχει τρελαθεί».

Prime News.

Back to top button