breaking newsΕλλάδα

Απαξίωση και περιφρόνηση Ρ.Τ.Ερντογάν σε Κ. Μητσοτάκη: «Πριν συναντηθούμε πρέπει να μάθεις τα όριά σου»

 

Σε άκρως απαξιωτικές δηλώσεις που φθάνουν στα όρια της περιφρόνησης, για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν, αρνούμενος ουσιαστικά να συναντηθεί μαζί του!

Μέχρι τουλάχιστον, όπως υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος «να καταλάβει τα όρια και τις δυνατότητές του».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Εγώ έκανα μια δήλωση πώς μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτάκης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ντολμάμπαχτσε.

Η δεύτερη συνάντηση  θα γινόταν την Αθήνα.

Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς πως να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Αν πράγματι έχει μια αναζήτηση για ειρήνη μη με προκαλείς! Να ξέρεις τα όρια σου. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι εμείς μαζί σου δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί σου στο τραπέζι.

Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου; Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το που και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει». 


Επίθεση στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει του 62ου γύρου διερευνητικών επαφών ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει έως τις 10 Μαρτίου

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο κοινοβούλιο προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην τον προκαλεί, υποστηρίζοντας πως αν δεν ξέρει τη θέση του «έχει ήδη αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων». ενώ πρόσθεσε πως «ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι τρελοί Τούρκοι». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη βοήθεια που περιμένει από χώρες της Δύσης, τις οποίες αποκάλεσε «βουνά» χρησιμοποιώντας μια αλληγορική έκφραση. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, τα «βουνά έχουν χιόνια» και ως εκ τούτου, «κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει».

«Μην με προκαλείς, ξέρεις τη θέση σου. Αν δεν την ξέρεις τότε έχεις φύγει ήδη από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Βασίζεσαι στην υποστήριξη των χωρών της Δύσης, αλλά στις “κορυφές αυτών των βουνών”, που εμπιστεύεσαι, το χιόνι έχει πέσει και κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει. Λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας, έτσι ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι τρελοί Τούρκοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν

 

pronews.

Back to top button