breaking newsΔιεθνή

Εισαγγελία Παρισιού: Η Μαρίν Λεπέν πρέπει να δικασθεί για κατάχρηση κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Μαζί και 23 βουλευτές της

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα πως η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και άλλα 23 μέλη του κόμματός της θα πρέπει να δικασθούν με την κατηγορία της κατάχρησης κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλιμακώνοντας μια έρευνα που διήρκεσε επτά χρόνια.

Η Μαρίν Λεπέν θεωρείται φαβορί για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές

Η εισαγγελία του Παρισιού άρχισε την έρευνα το Δεκέμβριο του 2016, λέγοντας πως θέλει να διαπιστώσει αν το τότε Εθνικό Μέτωπο είχε χρησιμοποιήσει χρήματα που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών για να πληρώσει προσωπικό που εργαζόταν για το κόμμα.

Στους ευρωβουλευτές χορηγούνται χρήματα για να καλύπτουν δαπάνες, μεταξύ άλλων και για τις αμοιβές των συνεργατών τους, αλλά δεν επιτρέπεται τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για κομματικά έξοδα.

«Αμφισβητούμε αυτή τη θέση»

Το κόμμα της Λεπέν, που ονομάζεται τώρα Εθνικός Συναγερμός, αρνείται κάθε ενοχή.

«Αμφισβητούμε αυτή τη θέση, καθώς φαίνεται πως πρόκειται για εσφαλμένη αντίληψη για το έργο των αντιπολιτευόμενων βουλευτών και των συνεργατών τους, το οποίο είναι πάνω απ’ όλα πολιτικό», ανέφερε το κόμμα σε δήλωσή του προς το Reuters.

Η Λεπέν βρίσκεται αντιμέτωπη με ενδεχόμενη ποινή κάθειρξης 10 ετών, πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ και, καθώς είναι αιρετή αξιωματούχος, αδυναμία να εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα για 10 χρόνια, ανακοινώθηκε από την Eισαγγελία.

Η Λεπέν αντιμετώπισε τον Εμανουέλ Μακρόν δύο φορές στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, το 2017 και το 2022, και θεωρείται ευρέως φαβορί για τις επερχόμενες εκλογές το 2027.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/tanea.gr

 

Back to top button