breaking newsΕλλάδα

«Απασφάλισαν» οι Τούρκοι και μας απειλούν ξεκάθαρα: Σε κατάσταση ομηρίας η Ελλάδα – Ολα ήταν σχεδιασμένα

 

«Απασφάλισαν» για άλλη μια φορά οι Τούρκοι, καθώς ο Ερντογάν, μέσω του στενού του συνεργάτη Γιγίτ Μπουλούτ, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις δεν είναι τυχαίες και έχουν ξεκάθαρο στόχο.

Οι Τούρκοι είναι ετοιμοι όποτε και εάν χρειαστεί να μας αντιμετωπίσουν ακόμα και πολεμικά.

Ο κίνδυνος είναι τεράστιος, μόλις χθες, ο Ι. Μάζης μας προειδοποίησε οτι περιμένει κάτι σοβαρό μέχρι το Πάσχα.

«Θέλουν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας; Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου. Και αυτό, από τη στιγμή που θα δώσει εντολή ο αρχηγός μας, ο πρόεδρος Ερντογάν», ανέφερε ο Μπουλούτ σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Δείτε το βίντεο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιγίτ Μπουλούτ προκαλεί με τις δηλώσεις του σχετικά με τα Ίμια. Πριν από ένα μήνα είχε εκτοξεύσει ευθείες απειλές προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς αλλά και κάθε αξιωματούχο.

Σε τηλεοπτική εκπομπή είχε αναφέρει: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Οπως φαίνεται, οι Τούρκοι κάνουν πλέον οτι θέλουν. Η δικαστική διαδικασία στην Αδριανούπολη δείχνει ότι ο στόχος του καθεστώτος Ερντογάν είναι να θέσει επί μακρόν την Ελλάδα σε κατάσταση ομηρίας.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν και δείχνει με αυτό τον τρόπο την υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης. Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε την ανάγκη αυτή τη στιγμή η ελληνική πλευρά να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην υπόθεση. «Να μείνουμε στο νομικό τμήμα», είπε, εξηγώντας πως εάν αντιμετωπισθούν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, δεν υπάρχει άλλη, πολιτική διάσταση, στο θέμα.

Σχετικά με τη στάση της τουρκικής πλευράς και το αν θα πρέπει αυτή να αντιμετωπίζεται με κάποια επιφυλακτικότητα παρατήρησε: «Δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον να προβάλλουμε παρόμοιες υποθέσεις που κινδυνεύουν να γίνουν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Εμείς πρέπει να κρατούμε όσο μπορούμε χαμηλότερους τους τόνους».

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες του περιστατικού και τον τρόπο που οι Έλληνες αξιωματικοί βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος, ο κ. Κατρούγκαλος είπε:

«Πρόκειται για ένα συμβάν, που δεν είναι ασύνηθες στη μεθοριακή γραμμή, υπάρχουν σημεία, όπως αυτό που έγινε το συμβάν, που τα σύνορα δεν είναι ευδιάκριτα και στο παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις που κι από την μια και από την άλλη πλευρά πέρναγαν τα σύνορα. Λύνονταν πολλές φορές στο παρελθόν με συνεννόηση μεταξύ των διοικητών των μονάδων, σε τοπικό επίπεδο. Αυτή τη φορά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι δεν θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων των δύο στρατών ήλθαν σε άμεση επικοινωνία -παραπάνω από δύο φορές».

«Η διπλωματική προσπάθεια η δική μας -εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών- εκτυλίχθηκε και στο επίπεδο της προξένου μας στην Αδριανούπολη, που εξασφάλισε και τη νομική βοήθεια, τη νομική συμπαράσταση για τους δύο στρατιωτικούς, ενώ και στο ανώτατο επίπεδο κλήθηκε στο Πεντάγωνο ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κ. Κικίλιας, για να ενημερωθεί για τις πλευρές του ζητήματος» πρόσθεσε.

Ηταν σχεδιασμένη η επιχείρηση:

Επειδή η περιοχή είναι “περίεργη” εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια “άτυπη συμφωνία”, ώστε τα περίπολα να μην συμπίπτουν χρονικά. Δεν είναι κάτι μυστικό. Συνεπώς οι Τούρκοι επίτηδες “έσπασαν” αυτή την “άτυπη” συμφωνία και περίμεναν τους Έλληνες στρατιωτικούς. Λένε ψέμματα ότι εντόπισαν τους δικούς μας στρατιωτικούς σε “βάθος 200 μέτρων” στο δικό τους έδαφος, γιατί στα 100 μέτρα υπάρχει τουρκικό φυλάκιο!

•Οι Τούρκοι μετά από πάρα πολλά χρόνια έκαναν άσκηση επιπέδου μονάδας στη συγκεκριμένη περιοχή. Πότε έγινε η άσκηση; Άρχισε τρεις μέρες πριν από το επεισόδιο της Πέμπτης. Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη! Γιατί; Οι Τούρκοι προετοιμάζονταν για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και γι΄ αυτό μιας αντίδρασης από την ελληνική πλευρά.

Όλα αυτά ενισχύουν την άποψη ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη επιχείρηση, η οποία καθοδηγείται από πολύ ψηλά.

Οι κυβερνώντες μας για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση.

Πού είναι ο Τσίπρας να πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν και να καθαρίσει; Πού είναι ο Παυλόπουλος να ξαναπεί τις μεγαλοστομίες του και να ξαναπροειδοποιήσει την Τουρκία ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές;

Πού είναι όλοι αυτοί;

Ασχολούνται προφανώς με πιο σημαντικά θέματα.

Είναι βέβαιο ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν επιτήδεια το συγκεκριμένο περιστατικό και διεξάγουν ψυχολογικές επιχειρήσεις, κατευθυνόμενες πρώτον στο «φίλιο» τουρκικό ακροατήριο, δηλαδή στο εσωτερικό τους, δεύτερον στο «εχθρικό» ελληνικό ακροατήριο με τα ΜΜΕ εκτός τόπυ και χρόνου , και τρίτον στο «ουδέτερο» διεθνές ακροατήριο.

 

pentapostagma.gr

Back to top button