breaking newsΕλλάδα

Ο Ερντογάν “τσέπωσε” 3 δις από την ΕΕ και μας έστειλε 500 πρόσφυγες σ΄ένα 24ωρο

 

Την ημέρα  που η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία στο πλαίσιο της μεταναστευτικής συμφωνίας, ο <<απολογισμός>> εισόδου προσφύγων  και μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα δείχνει ότι περισσότεροι από 500  από αυτούς έφτασαν στα ελληνικά νησιά από την τουρκική ακτή τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Η αύξηση των ροών σημειώθηκε ξαφνικά, ύστερα από χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων που παρά την καλοκαιρία οι αφίξεις ήταν ελάχιστες έως μηδενικές, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι είναι φανερό πως η Τουρκία ελέγχει πλήρως τις μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά και αποφασίζει πόσους, πότε και πού θα τους στείλει.

«Πάντα ωστόσο φροντίζει να μην ξεπερνάει τα όρια ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ότι τηρεί την κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας», τονίζουν οι ίδιες πηγές «και να μην έρθει σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ενωση για αυτό το θέμα».

Οσον αφορά το …χρήμα. ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ  Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε – με τουίτερ – πως η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις 18 Μαρτίου 2016 ενέκρινε το 2ο πακέτο βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τη Τουρκία.

Το ένα δισεκατομμύρια ευρώ του πακέτου θα διατεθεί από τον προϋπολογισμό της Κομισιόν ενώ τα υπόλοιπα 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τις χώρες μέλη.

Βάσει της μεταναστευτικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, κάθε παράτυπος πρόσφυγας που περνάει στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία πρέπει να επιστραφεί.

militaire.gr

Back to top button