breaking newsΕλλάδα

Ο λαγός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η τίγρη Ροτσίλντ

 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Στις μέχρι σήμερα κυβιστήσεις της συγκυβέρνησης η Ρότσιλντ κατέχει πολύ ειδική θέση. Εδώ δεν έχουμε άλλη μια περίπτωση όπου κάτι επιβάλλεται στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντίθετα με το πρόγραμμα και την (υποτιθέμενη) ιδεολογία τους.

Δεν έχουμε καν πολιτικό ελιγμό, όπως αυτόν που μας πήγε από το «gο back Madame Merkel» στo «come back mama Merkel».

Εδώ έχουμε περίπτωση όπου οι ίδιοι οι υβριστές προσπίπτουν γονυκλινείς στον υβρισθέντα ιδία βουλήσει και με τη γούνα να καπνίζει! 

Όταν πριν επτά χρόνια ο Πάνος Καμμένος έδινε τον τόνο φωνάζοντας ότι η Ρότσιλντ και η Γκόλντμαν Σακς «μας έστησαν όλην αυτήν την ιστορία με τα μνημόνια» η τζάμπα μαγκιά ξεχείλιζε, όχι μόνο διότι με ένα φύσημα οι αγανακτισμένοι τύπου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τείνουν να σκορπάνε, αλλά κυρίως διότι εκείνη την εποχή στα ελληνικά θέματα έλυνε κι έδενε Λαζάρντ, όχι η Ροτσίλντ.

Η Λαζάρντ, που την έφερε ο ΓΑΠ και που μας πήγε χέρι-χέρι μέχρι το PSI ήταν που ανέλαβε την ελληνική υπόθεση όταν η χώρα βρισκόταν στο χείλος της χρεωκοπίας και τίποτα δεν απεκλείετο. Αυτή, άλλωστε, είναι και η εξειδίκευση της εταιρίας: Χρεωκοπίες.

Η Ροτσίλντ άρχισε να κινείται για την πρωτοκαθεδρία από το ’13 και μετά. Ήταν επί «σαμαροβενιζέλων» που όλο και μεγαλύτερο μέρος από την ελληνική μεταρρυθμιστική ατζέντα άρχισε να περνά στα χέρια της Ροτσίλντ. Ούτως ή άλλως, ο οίκος είναι γνώριμος στην Ελλάδα ήδη από τα πρώτα επαναστατικά δάνεια.

Επί Τσίπρα-Καμμένου, όμως, πήρε «εργολαβία» την υπόθεση της χώρας. Από τη στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεφάσισαν ότι το κοινό νόμισμα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, είναι μονόδρομος, ξεκίνησε και το φεστιβάλ γλειψίματος εκεί όπου έφτυναν.

Το περίφημο ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι τον Ιανουάριο ’17 έκλεισε και την συμφωνία: Στις αγορές θα βγούμε χέρι-χέρι με τους «εβραιοσιωνιστές» και τα «βαμπίρ» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

ροχθές μάθαμε και τις αμοιβές που θα εισπράξει η Ρότσιλντ κατά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Τα νούμερα, όμως, «μιλάνε» μόνο αν κανείς τα συγκρίνει με παλαιότερα στοιχεία.

Έχει αξία, πχ, να δούμε ότι φέτος «ενθαρρύνεται» η πιο συχνή καταφυγή σε δανεισμό με μικρότερα ποσά, αλλά και με έντοκα γραμμάτια εκτός από ομόλογα – με μεγαλύτερες αμοιβές στην Ροτσίλντ. Όχι, βέβαια, ότι περιμένει να βγάλει σοβαρά λεφτά από τα δικά μας «φραγκοδίφραγκα» ο διεθνής κολοσσός…

Αν απαριθμήσουμε μόνο τις εταιρίες, τους οργανισμούς και τις τράπεζες που η Ροτσίλντ έχει «αναλάβει» την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, είναι σίγουρο ότι θα χάσουμε το μέτρημα.

Από τον ΟΔΔΗΧ και το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τη Eurobank και τον Μυτιληναίο, ο διαβόητος οίκος είναι εδώ και σε πολλές περιπτώσεις κάνει και καλή δουλειά.

Ευτυχώς που ο Τσίπρας δεν έχει αίσθηση της αιδούς, διότι θα έπρεπε να νιώθει πολύ λαγός μπροστά στην τίγρη του γνωστού ανεκδότου.

Source: https://meaculpa.gr/constantinos-bogdanos/1749-o-lagos-surizanel-kai-i-tigri-rotsilnt
Κωνσταντίνος Μπογδάνος – Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό
© Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό

Back to top button