breaking newsΕλλάδα

Σενάρια – Φωτιά Για Την Τύχη Των Ελλήνων Αιχμαλώτων – «Κεραυνοί» Τούρκου Στρατιωτικού Εισαγγελέα

Είναι κατάσκοποι με στρατιωτική περιβολή - Συνεργαζόμενοι με PKK ή FETÖ"

Στο τουρκικό στρατιωτικό δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί με τον Tούρκο στρατιωτικό εισαγγελέα να μιλά για κατηγορίες «απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπίας» και «εισόδου σε στρατιωτική – απαγορευμένη περιοχή».

Αντιλαμβάνεται κανείς πως οι δύο Έλληνες βρίσκονται σε δεινή θέση παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να υποβαθμίσει το γεγονός. Ιδιαίτερα δε αν λάβει κανείς υπόψη του τα δύο σενάρια – φωτιά που διαρρέονται από τον τούρκικο τύπο για την τύχη τους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Ακίτ» επικαλούμενη τουρκικές πηγές ασφαλείας, αναφέρει στο πρώτο σενάριο που αναπτύσσει, ότι οι Ελληνες  δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι!

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, λόγω της πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατάσκοποι φορώντας στρατιωτική στολή αναπτύσσουν έντονη κατασκοπευτική δραστηριότητα στα σύνορα.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο εξετάζει η Άγκυρα, είναι οι δύο Έλληνες στρατιώτες να πέρασαν στο τουρκικό έδαφος, προκειμένου να συναντήσουν σημαίνοντα μέλη του PKK/PYD (Κούρδοι της Συρίας) ή μέλη της φετουλαχιστικής οργάνωσης FETÖ.

Είναι μία πρακτική την οποία η Ελλάδα εφαρμόζει από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου και μετά, προκειμένου να βοηθάει φετουλαχιστές να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

Οι πηγές ασφαλείας που μίλησαν στην εφημερίδα «Γενί Ακίτ» αναφέρουν πάντως ότι η Άγκυρα εξετάζει και τα δύο αυτά σενάρια και για το λόγο αυτό η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών ενδέχεται να καθυστερήσει.

«Είναι προφανές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επαφών που διεξάγεται τώρα ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Τουρκία υπό αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να τους επιστρέψει, θα ζητήσει από την Ελλάδα επίσης την επιστροφή κάποιων άλλων ατόμων. Αλλά βέβαια πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί το τωρινό γεγονός», αναφέρουν οι τουρκικές πηγές.

Κουβέλης: Πολύ σύντομα οι δυο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα

Από την πλευρά τους οι Ελληνες αξιωματούχοι δια στόματος του κ. Φώτη Κουβέλη, αλλά και δια του κ. Τζανακόπουλου εμφανίζονται καθυσηχαστικοί διαβεβαιώνοντας πως οι Ελλήνες σύντομα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα:

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, προς ενημέρωση που του ζήτησε ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, διαβεβαίωσε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο Θ. Παφίλης ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα.

 

crashonline.gr/

Back to top button