breaking newsΕλλάδακοινωνία

Το έγκλημα της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό σε συνέχειες

 

Του Παναγιώτη Μπαλακτάρη
Α΄μέρος

 

Χειμώνας, άνοιξη και καλοκαίρι του 2015:

Οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ευρώπη μέσω της χώρας μας έχουν απογειωθεί.

Καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες μετανάστες με σάπιες βάρκες, φουσκωτές και μη, αποπλέουν από τα μικρασιατικά παράλια της γείτονος με προορισμό τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία πλέον στενάζουν.

Αυτή η διαδρομή συχνά μετατρέπεται σε τραγωδία, αφού οι διακινητές έχουν συγκεκριμένη τακτική να αναποδογυρίζουν οι βάρκες, προκειμένου να αναγκάζονται οι ελληνικές αρχές να προβούν σε διασώσεις και όχι σε επαναπροώθηση. Και αυτή η τακτική κοστίζει πανάκριβα σε ανθρώπινες ζωές και δη μικρών παιδιών, ακόμη και βρεφών.

Αιτία η εγκληματική πολιτική της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης και της υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, προσωπικής επιλογής του πρωθυπουργού κου Τσίπρα.

Η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέχρι το κόκκαλο ιδεοληπτική στο εν λόγω ζήτημα, αντί να μεριμνήσει για τις ανθρώπινες ζωές και την ασφάλεια της Ελλάδας, επέλεξε να ανοίξει τα σύνορα.

Οι ροές μεταναστών πολλαπλασιάστηκαν και το γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί σε μια χώρα που βίωνε τραγικές στιγμές πολιτικής ανικανότητας αλλά και ανθρώπινης αναισθησίας.

Για να είμαστε ξεκάθαροι.

 Ο κος Τσίπρας, η κα Χριστοδουλοπούλου καθώς και το σύνολο της τότε κυβέρνησης είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την πολιτική που ακολουθήθηκε αλλά και για την ανθρωπιστική τραγωδία που ακολούθησε. 

Το γεγονός ότι το ανατολικό Αιγαίο μετετράπη σε υγρό τάφο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην εγκληματική πολιτική που χάραξε η ελληνική κυβέρνηση.

Εκτός από τους θανάτους η πολιτική αυτή είχε και άλλες συνέπειες.

-Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στα χέρια της Άγκυρας ένα ισχυρότατο όπλο.

-Κάποιοι ελάχιστοι επεχείρησαν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των μεταναστών, παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών επέδειξε μια άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και τους περιέβαλε με στοργή.

-Ταλαιπωρημένοι άνθρωποι από την Αφρική και την Ασία βρήκαν την ευκαιρία να φτάσουν στην Ευρώπη δια της Ελλάδας.

-Προκλήθηκε μια τεράστια μεταναστευτική κρίση.

-Η σιδηροδρομική γραμμή της Ελλάδας κόπηκε για περίπου έξι μήνες.

-Το εμπόριο προϊόντων από και προς την Ευρώπη με τη χώρα μας μειώθηκε.

-Δημιουργήθηκε ένα κλίμα αναταραχής και οιονεί αποσταθεροποίησης στο ελληνικό κράτος.

-Δόθηκε η δυνατότητα, λόγω της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη τα άκρα στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

-Η Ελλάδα έχασε πολλά έσοδα από τη μείωση του τουρισμού, δεδομένου ότι πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες ακύρωναν ακόμη και προγραμματισμένες εκδρομές.

-Η Ελλάδα έδινε την εικόνα μιας πλήρως διαλυμένης χώρας.

Οι ανωτέρω συνέπειες είναι μερικές μόνο από όσες επήλθαν.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην εκστρατεία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η μεταναστευτική κρίση.

Και τελικά και στο αποτέλεσμα.

Συνεχίζεται

http://maurokouti.

Back to top button