breaking newsΕλλάδα

Το Μαρτύριο Της Σταγόνας Για Την Ελλάδα

Πού το πάει η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν;

Η εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με τα δύο στελέχη των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που τελούν υπό κράτηση από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και παραβίαση συνόρων, φαίνεται πως θα εξελιχθεί από απλό επεισόδιο, σε σίριαλ, αν επαληθευτούν οι φόβοι και οι πληροφορίες μας για όσα σχεδιάζει η τουρκική πλευρά για την τύχη τους.

Η απόρριψη του αιτήματος των συνηγόρων τους να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος ή τουλάχιστο να κρατηθούν στο ελληνικό προξενείο ήταν το ένα γεγονός που μάθαμε – δυστυχώς πάλι από τουρκικές πηγές – χθες αργά το μεσημέρι.

Το άλλο γεγονός που είναι και δηλωτικό πλέον της στρατηγικής τους είναι ότι από επίσημα τουρκικά χείλη ενημερωθήκαμε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί «ερευνώνται και για το αδίκημα της κατασκοπείας» ή τουλάχιστο έτσι άφησαν να εννοηθεί, δυστυχώς πάλι, οι τουρκικές πηγές.

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία μόνο έκπληκτη δεν θα πρέπει να δηλώνει για το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο προγεφύρωμα του Κάραγατς την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα. Ανάλογα περιστατικά σαν το προχθεσινό γίνονται δεκάδες κάθε χρόνο και από τις δύο πλευρές και πάντα λύνονταν σε επίπεδο διοικητών μονάδων.

Αυτή τη φορά ωστόσο οι Τούρκοι είχαν άλλες εντολές. Περίμεναν απλά να γίνει το λάθος!

Και αφού έγινε το λάθος, σκοπεύουν να το διαχειριστούν πανέξυπνα, με τρόπο τέτοιο που κανείς να μην τους πει για ακόμη μια φορά «πειρατές».

Ήδη δήλωσαν πως δεν τίθεται ζήτημα «ανταλλαγής» με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα μας από το καλοκαίρι του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Για την ακρίβεια δήλωσαν πως δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από καμία πλευρά… Η διατύπωση της δήλωσης έχει τη σημασία της.

Τι δήλωσαν χθες; Ότι ερευνώνται και για το αδίκημα της κατασκοπίας!

Θα περιμένουν μερικές μέρες, θα εμπλουτίσουν προφανώς το κατηγορητήριο, θα τραβήξουν χρονικά τον προσδιορισμό της δίκης και θα συνεχίσουν να τελούν υπό καθεστώς προφυλάκισης οι Έλληνες στρατιωτικοί, αν δεν αλλάξει κάτι, αν δεν μεταβληθεί κάτι στην τουρκική στρατηγική.

Και αφού θα αρχίσουν τα νεύρα κρατούμενων και Ελληνικής κοινωνίας να σπάνε και η φασαρία να φουντώνει στην Ελλάδα, οι Τούρκοι θα φροντίσουν να εμπλουτίσουν και άλλο το κατηγορητήριο, για να το φτάσουν πού;

Μήπως να το φτάσουν στο σημείο εκείνο που η Ελληνική πλευρά θα αναγκαστεί να προτείνει κάποια ανταλλαγή;

Και να αρχίσουν να διασκεδάζουν μαζί μας – με ότι αυτό συνεπάγεται για την διεθνή εικόνα της χώρας μας – ότι εμείς δώσαμε τους «8» για να πάρουμε τους δικούς μας πίσω, άρα οι Αρχές που επικαλούμασταν και «…οι αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης» ότι ήταν όλα προσχήματα και μόλις υπήρξε έννομο συμφέρον με δικούς μας, αυτόματα ικανοποιήθηκε το τουρκικό αίτημα;

Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται…

Πού θέλω να καταλήξω.

Το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αργά ή γρήγορα, θα λήξει. Οι Τούρκοι απλά αποφάσισαν να διασκεδάσουν μαζί μας, με τα ανέξοδα νταηλίκια μας, το αραλίκι μας σε όλα τα επίπεδα, και τον πάντα πρόχειρο σχεδιασμό μας! Ξέρω τι λέω, και ας μην αρέσουν αυτά που λέω…

Το μήνυμα που θέλουν να μας περάσουν είναι ότι αυτοί είναι τα αφεντικά της περιοχής!

Δυστυχώς, το παιχνίδι της διεθνούς πολιτικής δανείζεται πολλά στοιχεία από τη σημειολογία της Μαφίας.

Τα μηνύματα τα είχαμε εδώ και καιρό και οφείλαμε να έχουμε το νου μας. Από την ώρα που έχουν δύο δικούς μας στις τουρκικές φυλακές, δυστυχώς, έχουν και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στόχος μας πρέπει να είναι η γρήγορη επιστροφή στην Πατρίδα των ανθρώπων μας.

Και να πάρουμε επιτέλους το μάθημα, ότι με φραστικές στρακαστρούκες και νομικές φιοριτούρες, χωρίς ισχύ, αξιόπιστη αποτροπή δεν έχεις…

Και όταν έχεις την ισχύ, τη στρατηγική και τη βούληση, δεν χρειάζεται ποτέ να καταφεύγεις σε βερμπαλισμούς και επιδείξεις νομομάθειας.

Αν χρειαστεί, ξέρεις καλά τι πρέπει να κάνεις…

Πηγή: hellasjournal.com

Back to top button