breaking newsΕλλάδα

Έκτακτο: Κατέπεσε ελληνικό μαχητικό τύπου Mirage ανοιχτά της Σκύρου

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς κατέπεσε αεροσκάφος Mirage 2000– 5 που επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης, μετά από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών, που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών.

Πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους ανοιχτά της Σκύρου. Αγνοείται ο πιλότος.

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000- 5 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε πριν προσγειωθεί εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενώ έχει δοθεί εντολή σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να σπεύσουν στην περιοχή. 

Αγνοείται η τύχη του χειριστή του αεροσκάφους, ενώ κατά πληροφορίες το σήμα έχει χαθεί από τις 12:15,και δεν είναι γνωστό αν χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης.miragge

Η πτώση αναφέρθηκε από το δεύτερο αεροσκάφος του σχηματισμού. Στο σημείο σπεύδουν ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και άλλα εναέρια πλωτά μέσα για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρεται: Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του”.

To Mirage 2000-5 χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης. Τα πρώτα αεροσκάφη παραδόθηκαν το Μάρτιο του 1976 και ενώ το σχήμα τους μοιάζει εξωτερικά με τα Mirage III/5 και 50, πρόκειται για ένα εντελώς νέο αεροσκάφος με εξελιγμένα συστήματα αναχαιτίσεως.

 

skyros01

Back to top button