breaking newsΔιεθνή

Δουβλίνο: Οργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο μεταναστών

 

Νύχτα τρόμου στο Δουβλίνο έπειτα από την φρικτή τρομοκρατική επίθεση – γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί μία επίθεση ενός ισλαμιστή από την Αλγερία κατά μικρών παιδιών σε καθολικό σχολείο της Ιρλανδίας – Που σόκαρε ολόκληρη τη χώρα.

Χιλιάδες Ιρλανδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους, έκαψαν περιπολικά, λεωφορεία, συρμό του μετρό, ενώ εισέβαλαν και σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί μετανάστες

Το ξενοδοχείο υπέστη μεγάλες καταστροφές.

«Οι ζωές των ιρλανδών μετρούν»

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο Δουβλίνο κοντά στο σημείο της επίθεσης με μαχαίρι και τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ανάμεσά τους τρία παιδιάΟ δράστης είναι Αλγερινός γεγονός που προκάλεσε την οργή χιλιάδων Ιρλανδών πολιτών.

Ένα περιπολικό της Αστυνομίας πυρπολήθηκε στην συνοικία αυτή, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, ενώ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές με ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία μικρά παιδιά, νοσηλεύονται από την επίθεση στο κέντρο της του Δουβλίνου, στην πλατεία Πἀρενλ. Ένα κορίτσι έχει τραυματιστεί σοβαρά ενώ τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται με λιγότερο σοβαρά τραύματα. Μια ενήλικη γυναίκα νοσηλεύεται επίσης με σοβαρούς τραυματισμούς και ένας ενήλικος άνδρας έχει υποστεί λιγότερο σοβαρά τραύματα.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά στο κίνητρο της επίθεσης του Αλγερινού με μαχαίρι.

PrimeNews.

Back to top button