breaking newsΕλλάδα

Κτηνοτρόφοι: “Με τίποτα δεν δικαιολογούνται οι τιμές στα ράφια” – Βγάζουν στη “σέντρα” την αισχροκέρδεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Υπάρχει θέμα και με το κράτος, την Πολιτεία, δεν υπάρχει λογική για το πώς αυξάνονται τόσο οι τιμές και τα κέρδη που εμφανίζονται» λέει –μεταξύ άλλων- στην κρατική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος.

Ο ίδιος αναφέρει πως για πρώτη φορά ως Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας δημοσιοποίησαν τις τιμές που ζητούν για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει με την ακρίβεια στα ελληνικά προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής.

«Οι τιμές στο αγελαδινό γάλα είναι πολύ κάτω από τα 0,60 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα από κάθε εκμετάλλευση, ξεκινούν από τα 0,33 ευρώ ως τα 0,54 ευρώ στις πολύ μεγάλες μονάδες, με μεγάλη παραγωγή», όπως τόνισε, ενώ «στο αιγοπρόβειο γάλα η μέση τιμή το προηγούμενο διάστημα είναι στα 1,54-1,58 ευρώ».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «ο κόσμος πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι για ένα κιλό φέτα χρειάζονται περίπου 4 κιλά γάλα», δηλαδή με τις τρέχουσες τιμές ένα κιλό φέτα έχει κόστος γάλακτος λιγότερο από 6,4 ευρώ.

Στο γάλα δεν υπάρχει μεσάζοντας
«Η τιμή που εμφανίζεται στο ράφι πραγματικά δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που παίρνει ο παραγωγός, όπως και σε όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα το τελευταίο διάστημα», συνέχισε ο κ. Μόσχος -αναφερόμενος στην ακρίβεια– προσθέτοντας μάλιστα ότι «στο γάλα δεν υπάρχει μεσάζοντας».

Ωστόσο, «στη φυτική παραγωγή θα δείτε ότι είναι τριπλάσιες οι τιμές, στη ζωική παραγωγή είναι σχεδόν διπλάσιες … οι τιμές αυτές “δεν βγαίνουν” ούτε με τα εξοδολόγια ούτε με τίποτα … υπάρχει θέμα και με το κράτος, την Πολιτεία … δεν υπάρχει λογική για το πώς αυξάνονται τόσο οι τιμές και τα κέρδη που εμφανίζονται», όπως τόνισε.

Back to top button