breaking newsκοινωνίαΚύπρος

Αυτό είναι το κίνητρο της σφαγής στην Κύπρο-Συνελήφθη ο κουκουλοφόρος

Η φωτογραφία με την Τζούλια Αλεξανδράτου - Αλληλοκαρφώνονται οι συλληφθέντες

 

Επιπρόσθετα στοιχεία στην υπόθεση του διπλού φόνου στον Στρόβολο ήρθαν στο φως χθες, όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο 22χρονος ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα οκταήμερης κράτησης.

Ο 22χρονος παραδέχτηκε ότι ήταν ο κουκουλοφόρος που μπήκε στο σπίτι όταν ο 33χρονος ανάγκασε τον 15χρονο γιο των θυμάτων να ανοίξει την πόρτα, ωστόσο ισχυρίζεται ότι όταν ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο των θυμάτων, είδε το ζεύγος νεκρό.

Χθες το απόγευμα μετά από γραπτή συγκατάθεση του 22χρονου η Αστυνομία τον οδήγησε στη σκηνή του εγκλήματος και υπέδειξε ορισμένα σημεία που αφορούν τον δικό του ρόλο.

Αυτό έγινε στην προσπάθεια ενίσχυσης της δικής του μαρτυρίας σε σχέση πάντα με τα όσα αναφέρει ο 33χρονος. Ο 22χρονος υπέδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας τον τρόπο που εισήλθε στο σπίτι και στη συνέχεια οδήγησε τους ανακριτές στο υπνοδωμάτιο όπου βρίσκονταν τα δύο θύματα, καθώς και άλλους χώρους στο σπίτι όπου είχαν κινηθεί μαζί με τον 33χρονο.

Οι ανακριτές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 22χρονου μετά την ανάκριση της συμβίας του 33χρονου, η οποία ανέφερε ότι στις 18 Απριλίου συναντήθηκε με τους άλλους τρεις συλληφθέντες, τον συμβίο της, τον ετεροθαλή αδερφό του και τον 22χρονο για να κλέψουν ένα χρηματοκιβώτιο.

Ο 33χρονος είχε πει στην ίδια και στον ετεροθαλή αδελφό του να μείνουν σπίτι και να αναμένουν ειδοποίησή του ώστε να μεταβούν στον χώρο για να μεταφέρουν το χρηματοκιβώτιο. 

Η συλληφθείσα ανέφερε στους ανακριτές ότι ο συμβίος της τους είχε πει πως εάν χρειαζόταν, θα σκότωνε. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», στο σπίτι δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο, αφού αν και κάποτε η οικογένεια διατηρούσε χρηματοκιβώτιο, αυτό είχε μετακινηθεί εδώ και καιρό.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 22χρονου παραλήφθηκε ένα ζευγάρι παπούτσια, που θεωρείται ότι είναι αυτά που φορούσε όταν μπήκε στο σπίτι των θυμάτων. Παράλληλα, αναζητούνται τα κλοπιμαία, όπως το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου και η κουκούλα που φορούσε κατά τη διάρκεια του εγκλήματος.

Ξανά από ανάκριση αναμένεται να περάσει ο 33χρονος που συνελήφθη πρώτος, αφού οι καταθέσεις των υπόλοιπων υπόπτων έρχονται σε σύγκρουση με όσα ανέφερε αρχικά στους ανακριτές. 

Πηγή: philenews.com

Έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει το σκηνικό της διπλής δολοφονίας του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, στις 18 Απριλίου στο Στρόβολο.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τέσσερα άτομα τα οποία είχαν συγκεκριμένους ρόλους στο έγκλημα, το οποίο ξεκίνησε ως απόπειρα ληστείας και εξελίχθηκε σε λουτρό αίματος. Εγκέφαλος της υπόθεσης όπως κατέθεσε η 22χρονη Σάρα Σιανς ήταν ο σύντροφος της Λοίζος Τζιωνής 33 ετών.

Ο Τζιωνής το 2012 εργαζόταν σε μια επιχείρηση κατασκευών αλουμινίου και είχε επισκεφθεί το σπίτι του καθηγητή στην οδό Ζαλόγγου 7 στον Στρόβολο για να τοποθετήσει κάποια παράθυρα.

 Φαίνεται να είχε δει ένα χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο και έκτοτε άρχισε να σκέφτεται τη ληστεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν λίγους μήνες είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι με στόχο το χρηματοκιβώτιο, το οποίο όμως δεν υπήρχε πλέον.

Εικάζεται πως ο Τζιωνής θεωρούσε ότι ο Γιώργος Χατζηγεωργίου είχε μετακινήσει σε άλλο σημείο το χρηματοκιβώτιο και για αυτό οργάνωσε την επιχείρηση της 18ης Απριλίου, με τον ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού 23 ετών, την σύντροφο του Σάρα Σιανς 22 ετών και τον φίλο του Μάριο Χατζηξενοφώντος 22 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις είναι χρήστες ναρκωτικών.

«Συμβούλιο» πριν το έγκλημα

Την παραμονή του διπλού φόνου, οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν συναντηθεί για να μοιράσουν ρόλους. Ο Λοίζος Τζιωνής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ίσως χρειαζόταν να σκοτώσει, κάτι που είπε στη κατάθεση της η 22χρονη.

Μάλιστα είχαν καταγράψει το σχέδιο σε δύο σημειωματάρια για να ξέρει ο καθένας τι έπρεπε να κάνει. Ο Λοίζος Τζιωνής θα έμπαινε στο σπίτι – μάλλον από παράθυρο της κουζίνας – και θα αναζητούσε το χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο των δύο θυμάτων. Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες, προέβλεπε να τους ακινητοποιήσει και να τους ζητήσει με απειλές να τους πουν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.

Δωμάτιο σφαγείο

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την έρευνα, ο Λοίζος Τζιωνής πήγε στην οδό Ζαλόγγου με τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος, ο οποίος θα ανέμενε έξω από το σπίτι, έτσι ώστε όταν θε τέλειωνε τη «δουλειά» ο 33χρονος να μπει για να καθαρίσουν τα τεκμήρια.

Ο Τζιωνής άγνωστο ακόμα κάτω από ποιες συνθήκες, κατέσφαξε με μαχαίρι τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου χωρίς να βρει το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο του 15χρονου γιου τους και του ζήτησε να του πει που είναι κρυμμένα τα λεφτά.

Το παιδί βεβαίως δεν γνώριζε και ο Τζιωνής, που αναγνωρίστηκε από τον 15χρονο, του είπε να μην φοβάται και του ζήτησε να ανοίξει τη πόρτα για να μπει ο Μάριος Χατζηξενοφώντος ο οποίος φορούσε κουκούλα που η αστυνομία την χαρακτήρισε τύπου Bob Marley.

Ο 15χρονος κλειδώθηκε στο κελάρι. Ο Τζιωνής είπε στον Χατζηξενοφωντος ότι τους σκότωσε και τους δύο και ο 22χρονος ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο και επιβεβαίωσε τη δολοφονία. Στη συνέχεια οι δύο ύποπτοι δράστες πανικόβλητοι άρχισαν να καθαρίζουν τα ίχνη τους, κάνοντας τρομερά λάθη. Ξέχασαν το ρόπαλο, το σπαθί και τα παπούτσια στα οποία βρέθηκε το γενετικό τους υλικό.

Ο Λευτέρης Σολωμού και η Σάρα Σιανς είχαν αναλάβει το κομμάτι που αφορούσε την παραλαβή των κλοπιμαίων και άλλων αντικειμένων. Όπως φαίνεται στο δικό τους πανικό άφησαν έξω από το σπίτι το ρόπαλο το σπαθί και τα παπούτσια.

Καρφώνει ο ένας τον άλλο

Ο Τζιωνής που συνελήφθη πρώτος, αρχικώς κατέθεσε ότι γνωρίζει τους δράστες προσπαθώντας να αφήσει τον εαυτό του εκτός. Στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το μαχαίρι του φόνου και τα ματωμένα ρούχα, ισχυριζόμενος ότι δράστης ήταν ο αδελφός του, κάτι που ο Λευτέρης Σολωμού αρνήθηκε.

Η 22χρονη σύντροφος του Τζιωνή, Σάρα Σιανς ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα για την υπόθεση. Ωστόσο στην ανάκριση για να ελαφρύνει τη θέση της ξετύλιξε πλήρως το κουβάρι της υπόθεσης κατονομάζοντας τον 33χρονο ως τον εγκέφαλο και τους υπόλοιπους ως συνεργούς.

Πηγή: politis.com.cy

Στη φωτογραφία: οι ύποπτοι Λοϊζος Τζιωνής 33 ετών(αριστερά) με την 22χρονη Σάρα Σιάνς και τον ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού 23 ετών.

Σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε την Κυριακή, ο Τζιωνής διακρίνεται να βγάζει σέλφι με το γνωστό μοντέλο Τζούλια Αλεξανδράτου και τον «αγάπη μόνο», ο οποίος εμφανίζεται σε κανάλια και event.

.crashonline.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: