breaking newsκοινωνία

Το ανάλγητο κράτος που έχει γδάρει στη φορολογία τον ιδιωτικό τομέα, δίνει τώρα χαρτζιλίκι κοροϊδίας

moritz320 / pixabay

 

Το ανάλγητο ελληνικό κράτος που έχει κυριολεκτικά γδάρει στη φορολογία τον ιδιωτικό τομέα επί τόσα χρόνια, δίνει τώρα χαρτζιλίκι κοροϊδίας στους ανθρώπους που το ίδιο αποφασίζει να στείλει στα σπίτια τους αναστέλλοντας τη λειτουργία των επιχειρήσεων όπου εργάζονται.

Τα 400 ευρώ μηνιαίως που αποφάσισε να δώσει το κράτος σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό, μόνο σαν μαύρο χιούμορ μπορεί να τα εκλάβει κανείς.

Αυτές τις μέρες η τεράστια αγωνία μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που εξακολουθούν να είναι στις δουλειές τους και δεν εντάσσονται στις κατηγορίες επαγγελμάτων που θεωρούνται ως πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.λπ), είναι ποιος θα πάρει τελικά την πρωτοβουλία να αναστείλει τη λειτουργία τους καθώς τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού θα γίνονται όλο και πιο δρακόντεια.

Αν το κάνουν οι εργοδότες, θα πρέπει να καταβάλουν πλήρεις μισθούς για όσο διάστημα θα διαρκέσει η αναστολή, πράγμα που μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επιζήμιο για τους ίδιους και πιθανώς ανέφικτο. 

Αν όμως το κάνει το κράτος, τότε ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας θα περάσουν πολύ δύσκολα το επόμενο διάστημα με το επίδομα πείνας που θα πάρουν. Διότι δεν μιλάμε για μία υπόθεση 2 ή 3 εβδομάδων, αλλά 3 μηνών στην καλύτερη περίπτωση.

Και ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ζουν υπό τη δαμόκλειο σπάθη της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας και της εξάρτησης από την ελεημοσύνη του κράτους, ο δημόσιος τομέας είναι χωρισμένος ανάμεσα στους λίγους φιλότιμους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν με αυταπάρνηση τον υπέρτατο αγώνα για τη δημόσια υγεία χωρίς συχνά να έχουν ούτε τα μέσα που χρειάζονται, και στους πολλούς αδιάφορους υπαλλήλους των άλλων κατηγοριών που απολαμβάνουν ξέγνοιαστες διακοπές στα σπίτια τους μετά πλήρων αποδοχών και οικτίρουν τους πληβείους συμπατριώτες τους που δεν κατάφεραν να έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη” για να “τρουπώσουν” στην κατάλληλη θέση. 

Δυστυχώς αποδεικνύεται πως ούτε η οικονομική κρίση, ούτε ο κορωνοϊός, ούτε καμία δύναμη πάνω στη γη δεν είναι σε θέση να γκρεμίσει αυτό το άθλιο οθωμανικό κατασκεύασμα που αποκαλούμε ελληνικό κράτος, το οποίο μονίμως διαχωρίζει τους Έλληνες σε “πονηρούς” και “κορόιδα” διαλύοντας κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής και προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας…

 

 

freepen

Back to top button