Ελλάδα

Xιλιάδες πεpιστατικά εμφαviσεως μυoκαρδiτιδoς σε λnπτες τωv εμβoλiωv και….

Εμεις ημασταν ψεκια εεεε;

Εσυ τι εισαι τωρα ;

Ψεκι η φονιας;

Έρευνες αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν οι Pfizer και Moderna για τα χιλιάδες περιστατικά εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε λήπτες των εμβολίων mRNA για τον COVID-19…

Όπως αναφέρουν τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, τώρα και σχεδόν δύο χρόνια μετά τα πρώτα εμβόλια, και όταν όλοι έλεγαν ότι είναι απολύτως ασφαλή  οι εταιρείες κατασκευής τους άρχισαν τις έρευνες για να διαπιστώσουν την διασύνδεση των εμβολίων με τα συμβάντα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Το NBC αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τον Οκτώβριο του 2021, ο Da’Vion Miller βρέθηκε αναίσθητος στο μπάνιο του σπιτιού του στο Ντιτρόιτ μια εβδομάδα μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου Pfizer για τον Covid.

Ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: Τότε στα 22 του, είχε αρχίσει να νιώθει πόνο στο στήθος δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ακολουθούμενο από κόπωση, δύσπνοια και ζάλη.

Το CDC λέει ότι η αναμονή μεγαλύτερης διάρκειας μεταξύ των δόσεων του εμβολίου COVID θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.

Ο Μίλερ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Henry Ford West Bloomfield, όπου διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή του καρδιακού μυός και περικαρδίτιδα, μια φλεγμονή της εξωτερικής επένδυσης της καρδιάς.

Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να μην λάβει δεύτερη δόση ούτε από τα εμβόλια Pfizer ούτε από τα εμβόλια Moderna.

Ο Miller είναι ένας από μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν παρουσιάσει μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό με τα εμβόλια Pfizer-BioNTech ή Moderna Covid που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA.

Η μυοκαρδίτιδα είναι μια πάθηση που έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με μια σειρά από ιογενείς λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, των ιών coxsackie, καθώς και του Covid. Έχει επίσης παρατηρηθεί ως μια σπάνια αλλά ανησυχητική παρενέργεια των εμβολίων mRNA Covid.

Από τις εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Covid που έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ από τα τέλη του 2020, έχουν υπάρξει περίπου 1.000 αναφορές μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σχετιζόμενες με το εμβόλιο σε παιδιά κάτω των 18 ετών, κυρίως νεαρούς άνδρες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι περισσότεροι από αυτούς που ανέπτυξαν την πάθηση έχουν αναρρώσει πλήρως, αν και η έρευνα μέχρι στιγμής εξέτασε πόσο καλά τα πάνε μετά από αρκετούς μήνες.

Μερικοί γιατροί αναρωτιούνται εάν αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην καρδιά.

Τώρα, η πρώτη έρευνα στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία παρακολουθεί τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία – «εάν υπάρχουν» λέει το NBC– που μπορεί να εμφανιστούν τα χρόνια μετά τη διάγνωση καρδιακών προβλημάτων που σχετίζονται με το εμβόλιο για τον COVID-19.

Η Moderna έχει ήδη ξεκινήσει δύο δοκιμές, η πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβριο. Η Pfizer επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον μία από τις δοκιμές της, η οποία θα περιλαμβάνει έως και 500 έφηβους και νεαρούς ενήλικες κάτω των 21 ετών, πρόκειται να ξεκινήσει τους επόμενους δύο μήνες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ζήτησε από τους κατασκευαστές φαρμάκων να πραγματοποιήσουν αρκετές μελέτες για την αξιολόγηση των πιθανών μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της μυοκαρδίτιδας, ως μέρος της έγκρισης των εμβολίων mRNA Covid στις ΗΠΑ είπαν πηγές στο NBC News.

Ορισμένες από τις δοκιμές θα ακολουθήσουν εκείνους που ανέπτυξαν την πάθηση για έως και πέντε χρόνια, σύμφωνα με τις επιστολές έγκρισης του FDA.

Οι δοκιμές θα παρακολουθούν για μυοκαρδίτιδα και υποκλινική μυοκαρδίτιδα, η οποία δεν προκαλεί συμπτώματα.

Η FDA αρνήθηκε να σχολιάσει τις μελέτες της Pfizer και της Moderna επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας είπε ότι η πιθανότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είναι «πολύ χαμηλή».

Η πάθηση δεν οδηγεί σε θάνατο που σχετίζεται με την καρδιά, είπε ο αξιωματούχος, όπως ισχυρίστηκε ο γενικός χειρουργός της Φλόριντα τον περασμένο μήνα, ο οποίος επικαλέστηκε μια αδημοσίευτη ανάλυση των κρατικών δεδομένων.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία αυξημένου κινδύνου θανάτων μετά από εμβόλια mRNA σε σύγκριση με άτομα που δεν εμβολιάστηκαν», είπε ο αξιωματούχος.

«Στην πραγματικότητα, στοιχεία από καλά διεξαχθείσες, δημοσιευμένες μελέτες από ομοτίμους υποδηλώνουν ότι ο κίνδυνος θανάτου είναι υψηλότερος για τα μη εμβολιασμένα άτομα για σχεδόν κάθε ηλικιακή ομάδα».


πηγη

Back to top button