breaking newsΚύπρος

Καυγάδες στα κατεχόμενα με με φόντο το ξεπούλημα των περιουσιών σε Ισραηλίτες

Οι δημοσιεύεις του αρθρογράφου Σαμπαχατίν Ισμαήλ στα ΜΚΔ ενόχλησαν κάποιους στο ΚΕΕ, καθώς ο Ισμαήλ ανέφερε ότι ο γγ του κόμματος, Ογουζχάν Χασίπογλου, ως δικηγόρος, είναι μέτοχος σε 17 εταιρείες Ισραηλινών και διευθυντής σε 18 εταιρείες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα δημοσίευσε αυτούσια την ανάρτηση του Ισμαήλ απαντώντας στον Ουστέλ: «Ενώ η χώρα έχει τόσα πολλά προβλήματα, ο Ουνάλ Ουστέλ και η συνοδεία του πήγαν χθες στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Μετά τον αγώνα πήγαν στο ξενοδοχείο. Πιθανόν αφού ήπιε δύο διπλά ουίσκι, μου τηλεφώνησε γύρω στις 11 το βράδυ, πιθανόν με την ενθάρρυνση της συνοδείας του ή κάποιων στενών του φίλων, κάποιων οικοδόμων. Απάντησα: ‘Εμπρός, κ. πρωθυπουργέ’. Με μεγάλη αγένεια, σε σκληρό τόνο και με δυνατή, επιτιμητική φωνή ρώτησε: ‘Σαμπαχατίν, εσύ είσαι αυτός που έγραψε αυτά τα άρθρα;’. Ενοχλήθηκα, αλλά συγκρατήθηκα: ‘Ποια άρθρα; Είπα’».

Και συνέχισε: «έγραψες ότι ο Ουνάλ Ουστέλ δεν γνωρίζει τα γεγονότα σχετικά με τις περιουσίες που πουλήθηκαν στους Εβραίους, ή ότι τα αποκρύπτει… Ξεσήκωσες τον τόπο για τους Εβραίους που αγόρασαν τη γη. Τι είδους άνθρωπος είσαι; Έγραψες ψέματα, αυτά δεν είναι αλήθεια, τα επινόησες, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε ήξερα ως σύντροφο και φίλο. Πώς μπόρεσες να γράψεις αυτά τα πράγματα; Κανένας ξένος δεν θα αγοράσει περιουσία σε αυτή τη χώρα, θα καταστρέψεις τους οικοδόμους, θα καταρρεύσει η οικονομία, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, τα βγάζεις από το μυαλό σου!’ φώναζε και άρχισε να μιλάει».

Ο Σαμπαχατίν Ισμαήλ στη συνέχεια αναφέρει ότι ζήτησε από τον Ουστέλ να μιλήσουν ήρεμα, και του επεσήμανε ότι τα έγγραφα είναι «δημόσια» και του ζήτησε να συστήσει επιτροπή που θα τα εξετάσει, προσθέτοντας ότι δεν εναντιώνεται στην οικοδομική βιομηχανία, αλλά στην αγορά δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων γης από ξένους, ειδικά Εβραίους.

Ακολούθως, σύμφωνα με τον Ισμαήλ, ο Ουστέλ ξεσπάθωσε και τον κατηγόρησε ότι υπηρετεί τους Ελληνοκύπριους και το ΡΤΚ και ότι δεν χρειάζεται να γίνει έρευνα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την ακόλουθη απάντηση του αρθρογράφου: «Ποιος νομίζεις ότι είσαι, που με παίρνεις τηλέφωνο στις 11 το βράδυ και με βρίζεις, εσύ είσαι ξεδιάντροπος, έχεις καταστρέψει τη χώρα. Οι Εβραίοι αγοράζουν χιλιάδες στρέμματα γης. Ενώ δεν πολιτογραφείτε τους Τούρκους, αυτούς τους πολιτογραφείτε αμέσως. Δεν επινόησα εγώ τα έγγραφα, είναι επίσημα έγγραφα».

«Προσπαθείτε να προστατεύσετε τους Εβραίους; Έχω περάσει τη ζωή μου πολεμώντας τους Ελληνοκύπριους, δεν μπορείς να με αποκαλείς υπηρέτη τους. Εσύ είσαι αυτός που υπηρετεί το Ισραήλ και τους Ελληνοκύπριους κλείνοντας τα μάτια στην πώληση εδαφών της τδβκ σε Εβραίους. Πήγαινε στα χωριά και δες πόσο άβολα αισθάνονται οι άνθρωποι με αυτή την κατάσταση. Ο δήμαρχος της Καρπασίας ανακοίνωσε ότι το 80% των εδαφών της Καρπασίας έχει πουληθεί, εσείς δεν το ξέρετε καν».

Το θέμα σχολίασε και δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν γράφοντας το Σάββατο ότι «υπάρχει ένας καυγάς στη βάση του ‘εθνικισμού’ σχετικά με την πώληση των περιουσιών που λεηλατήσαμε από τους Έλληνες! Γίνεται μια πραγματικά αστεία φωνασκία για το ότι ‘Η Κύπρος ισραηλιτικοποιείται’! Πίσω από αυτή τη φασαρία, υπάρχει ξεκάθαρα ένας αγώνας για τη ‘ράντα’»

«Αυτοί που έχουν λιγότερα χρήματα προσπαθούν με κάποιο τρόπο να σταματήσουν αυτούς που έχουν περισσότερα χρήματα! Κατά τα άλλα, όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο τόπος μας δεν εβραιοποιείται, ούτε υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο! Εξάλλου, οι περιουσίες ανήκουν στους Έλληνες, παρόλο που το γνωρίζουν πολύ καλά και φαίνεται να “αρνούνται να το δεχτούν”! Φαίνεται πως η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας δεν ιδρύθηκε για τα ωραία μας μάτια!», προστίθεται.

Η είδηση της αντιπαράθεσης Ισμαήλ – Ουστέλ δημοσιοποποιήθηκε και σε τουρκικά ΜΜΕ.

Εξάλλου, σε σημερινό δημοσίευμα, με τίτλο «Tο ελληνοκυπριακό λόμπι δεν ξέρει τι του γίνεται» η Αβρούπα σημειώνει ότι ο διάλογος αναζωπυρώθηκε μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για τις πωλήσεις περιουσιών σε αλλοδαπούς στα κατεχόμενα. Απάντησε μόνο ο Ουνάλ Ουστέλ, αναφέρεται.
«Οι κλέφτες που σφετερίστηκαν τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων πωλούν τις περιουσίες αυτές. Οι σφετεριστές μαλώνουν μεταξύ τους σε αυτή τη διαμάχη όπου οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα λόγου», προστίθεται.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «με το που μπήκαν στην πιάτσα Ιρανοί, Ρώσοι, Ισραηλινοί εργολάβοι και κτηματομεσίτες, προσθέτει, όλοι έγιναν ‘πατριώτες’. Γράφει επίσης ότι ενώ ο Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης ψάχνει νερό στην έρημο της Αραβίας, «πουλήθηκε μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο της γης 200.000 Ελληνοκυπρίων προσφύγων και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΚΥΠΕ

philenews

Back to top button