breaking newsΔιεθνή

Ινδία: Κατέρρευσε γερανός κατά την κατασκευή γέφυρας – Τουλάχιστον 17 νεκροί

Τουλάχιστον 17 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε γερανός κατά τη διάρκεια έργων οδοποιίας και κατασκευής γέφυρας στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Ο γερανός έπεσε μέσα στη νύχτα πάνω σε μεγάλες κολόνες μπετόν, εκτοξεύοντας συντρίμμια τα οποία σκότωσαν εργάτες κοντά στη Σαχάπουρ, περίπου 80 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μουμπάι.

Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να ανασύρουν τα θύματα και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 17 εργαζόμενων στο εργοτάξιο, σύμφωνα με αξιωματούχο της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Τα αίτια της κατάρρευσης του πελώριου γερανού δεν είναι ακόμη σαφή.

Ο αυτοκινητόδρομος Σαμρούντι, που θα συνδέσει τη Μουμπάι με τη Ναγκπούρ, εγγράφεται σε σειρά έργων υποδομής στη χώρα με ταχεία οικονομική ανάπτυξη.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε την «οδύνη» του για το δυστύχημα και τα «πιο βαθιά συλλυπητήριά του» στις οικογένειες των εργαζομένων που σκοτώθηκαν μέσω X (του πρώην Twitter). Ανακοίνωσε χρηματικό βοήθημα με αξία 200.000 ρουπίες [σ.σ. κάπου 2.200 ευρώ] στις οικογένειες των θανόντων και 50.000 ρουπίες (περίπου 550 ευρώ) στους τραυματίες.

Ο κ. Μόντι επρόκειτο σήμερα να εγκαινιάσει άλλα έργα υποδομής στη Μαχαράστρα.

Δυστυχήματα αυτής της φύσης είναι συγκριτικά συχνά στην Ινδία.

Τον Οκτώβριο του 2022, 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Γκουτζαράτ (βορειοδυτικά), όταν κατέρρευσε γέφυρα.

Το 2016, κατάρρευση γέφυρας σε πολυσύχναστο δρόμο στην Καλκούτα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους.

πηγή real.gr

 

Back to top button