breaking newsΕλλάδακοινωνία

Η ανεργία «ρημάζει» τον παραγωγικό ιστό της χώρας

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο του Οργανισμού κατά το μήνα Μάρτιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από το 1.055.084 ανέργους που καταγράφηκαν κατά το συγκεκριμένο μήνα, το 60% ή ακριβέστερα οι 649.499 προέρχονται από την ανωτέρω ηλικιακή κατηγορία. 

Πιο αναλυτικά στην κατηγορία από 30 – 44 ετών βρίσκονται 338.181 άνεργοι και άλλοι 215.071 είναι ηλικίας από 45 έως 54 ετών.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και το στοιχείο ότι οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν φτάσει στο 51,45% του συνόλου, δηλαδή 542.885 άτομα, γίνεται αντιληπτό πως ένα μεγάλο κομμάτι του «παραγωγικού ιστού» της χώρας όχι μόνο δεν μπορεί να βρει δουλειά, αλλά στην ουσία, μπαίνει στο περιθώριο. 

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο Μάρτιος είναι παραδοσιακά ο μήνας που ξεκινάει η θερινή τουριστική περίοδος, άρα αυξάνεται και η εποχική απασχόληση. 

Η διατήρηση των πολύ υψηλών ποσοστών ανεργίας σε αυτές τις παραγωγικές ηλικίες, αλλά και των μακροχρόνια ανέργων, δείχνει ότι η εποχική απασχόληση είναι… προνόμιο των πιο νέων σε ηλικία, που αποδέχονται πιο εύκολα, την ευελιξία στην απασχόληση και πιθανώς, πιο χαμηλές μηνιαίες απολαβές…

Πηγή, μέσω kozanara
Back to top button