breaking newsΆποψηκοινωνία

”Απαράδεκτες απειλές κατά των μαθητών χωρίς μάσκα”

 

”Ζαχαράκη και Πέτσας διαμήνυσαν «καμία ανοχή στους απείθαρχους», προσβάλλοντας γονείς και παιδιά”

Την ώρα που η αναποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το άνοιγμα των σχολείων συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις, η κυβέρνηση επανήλθε χθες με νέες δηλώσεις, που άναψαν φωτιές. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στο σχολείο, για τους οποίους αφήνουν -εμμέσως, πλην σαφώς- να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή στο πρόσωπό τους και θα τους επιβάλλεται αυστηρή τιμωρία!

Μιλώντας χθες το πρωί στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεστόμισε τη φράση-καταπέλτη με την οποία επιθυμεί να… τρομάξει τους μαθητές. «Αν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στις κυρώσεις που θα επιβάλλονται στις περιπτώσεις που θα εντοπίζονται οι «ένοχοι» μαθητές. Το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να αναστατώσει ακόμη μία φορά την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς.

Ωστόσο ο κ. Πέτσας, αντιλαμβανόμενος ότι αυτό που είπε θα προκαλέσει αντιδράσεις, στη συνέχεια έβαλε «στο κάδρο» τους γονείς αλλά και τα ίδια τα σχολεία.

«Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα… Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι, να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών» είπε και πρόσθεσε αναφορικά με τη χρήση της μάσκας στα σχολεία: «Σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Πάντως… αμείλικτη προς τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα εμφανίστηκε νωρίτερα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία προφανώς τους αντιμετωπίζει ως άλλους «τεντιμπόηδες»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, τόνισε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε όσους δεν φορούν μάσκα.

«Το σχολείο θα έχει κανόνες, που θα ισχύουν για όλους. Φροντίζουμε για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που μπορούν να εξαιρεθούν από τη χρήση μάσκας ή την παρουσία στα σχολεία. Για όλους τους άλλους θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Ποιος δεν θα θέλει να φοράει το παιδί του μάσκα; Άλλωστε, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους στην καθημερινότητα όλων μας», είπε η κυρία Ζαχαράκη.

Για το θέμα επικρατεί αλαλούμ, κανείς δεν γνωρίζει -και κυρίως αυτοί που θα όφειλαν να γνωρίζουν- πώς θα υποχρεωθεί το παιδί να γίνει… μασκοφόρος, γιατί τα περί τιμωρίας είναι -το λιγότερο- αστεία. Επίσης, τι προβλέπεται σε περιπτώσεις που υπάρχει βεβαιωμένο ιατρικό ζήτημα, μήπως το παιδί θα μπαίνει σε καθεστώς «απομόνωσης»;

dimokratianews.gr

 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Back to top button