breaking newsΔιεθνή

Πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστή με μαχαίρι κατά αστυνομικών στις Βρυξέλλες. 1 αστυνομικός νεκρός, 1 τραυματίας. Ο δράστης το πρωί πήγε σε αστυνομικό τμήμα είπε ότι έχει ψυχολογικά και θέλει να σκοτώσει αστυνομικούς. Τον πήγαν σε νοσοκομείο διέφυγε και το βράδυ επιτέθηκε και σκότωσε!! Σεσημασμένος ως επικίνδυνος εξτρεμιστής. Φώναζε Αλαχού Ακμπάρ!!!

Τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστή κατά αστυνομικών στις Βρυξέλλες στο Δήμο Schaerbeek σε ένα από τα ευαίσθητα και δύσκολα καρτιέ της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε.

Ο δράστης τραυματίστηκε αφού πυροβολήθηκε από ενισχύσεις που έσπευσαν στο σημείο.Η επίθεση έγινε το βράδυ της Πέμπτης 10/11/2022.Ο δράστης είχε φάκελο χαρακτηρισμένος ως “εξτρεμιστής εν δυνάμει βίαιος”. Αυτοβούλως το ίδιο πρωί είχε εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα του Δήμου Έβερε Βρυξελλών και ζήτησε ψυχιατρική υποστήριξη γιατί κατ΄ομολογίαν ένιωθε τάσεις να επιτεθεί σε αστυνομικούς.

Οδηγήθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Saint Luc συνοδευόμενος από 3 αστυνομικούς. Δεν εξετάστηκε ποτέ γιατί κατά την αναμονή διέφυγε με αποτέλεσμα να κάνει πράξη το βράδυ αυτό που στην ίδια την αστυνομία προειδοποίησε το πρωί. Αποτέλεσμα είναι ένας 29χρονος ανυποψίαστος αστυνομικός οThomas να δεχθεί χτυπήματα με μαχαίρι στο λαιμό κατά τη διάρκεια περιπολίας και να σκοτωθεί σαν σφαχτάρι στις Βρυξέλλες. Πολλά τα κενά στην υπόθεση τεράστιες οι παραλείψεις ζητούνται παραιτήσεις.

Ο Claude Moniquet το νο 1 της Διεθνής αντιτρομοκρατίας σ΄Ευρώπη δηλώνει στο SoirInfo :”Η τρομοκρατική πτυχή της επίθεσης είναι απολύτως αναμφισβήτητη”.

Ο δράστης Y.M. γεννημένος το 1990, εμφανίζεται στην Common Data Bank (BDC), που συντονίζεται από το OCAM (Συντονιστικό Όργανο Ανάλυσης Απειλών), στην κατηγορία «δυνητικά βίαιοι εξτρεμιστές».

Αρκετά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας που επιτέθηκε στην αστυνομία φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ», αλλά η εισαγγελία δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει αυτή τη στιγμή.

Δύο αστυνομικοί έπεσαν θύματα επίθεσης με μαχαίρι στο Schaerbeek το βράδυ της Πέμπτης. Ο δράστης εξουδετερώθηκε από άλλο περιπολικό. Πυροβολήθηκε στα πόδια και στην κοιλιά, σύμφωνα με πολλά μέσα. Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ένας από τους αστυνομικούς, που χτυπήθηκε στο λαιμό, υπέκυψε.Ο δράστης νοσηλεύεται.

Ο ύποπτος πήγε το πρωί της Πέμπτης σε αστυνομικό τμήμα. Παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα και συντάχθηκε έκθεση. Θα έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει αστυνομικούς αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από γνώμη του δικαστή.

Τα γεγονότα συνέβησαν την Πέμπτη γύρω στις 7:15 μ.μ. στο Schaerbeek. «Μία από τις περιπολίες μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι», ανέφερε η αστυνομική ζώνη Βρυξελλών-Βόρειος τομέας. «Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν τότε ενισχύσεις. Ένας αστυνομικός άλλου περιπολικού χρησιμοποίησε το όπλο του για να εξουδετερώσει τον δράστη. Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η εισαγγελία των Βρυξελλών έχει ενημερωθεί για τα γεγονότα», ανέφερε η αστυνομική ζώνη.

Στο σημείο μετέβησαν δύο ομάδες SMUR και τρία ασθενοφόρα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βρυξελλών. lalibre.be

TI ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο Yassine Mahi είχε παρουσιαστεί το πρωί σε αστυνομικό τμήμα της βελγικής πρωτεύουσας ζητώντας να του “υποστηριχθεί σε ψυχολογικό επίπεδο”, σύμφωνα με την εισαγγελία των Βρυξελλών, και είχε, μετά από συμβουλή δικαστή, συνοδευόμενο στο Νοσοκομείο Αγίου Λουκά. «Στις 10 Νοεμβρίου 2022 γύρω στις 10 π.μ., ένα άτομο πήγε στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην πλατεία S. Hoedemaeckers στο Έβερε.

Έκανε ασυνάρτητες δηλώσεις, μίλησε για μίσος κατά της αστυνομίας και ζήτησε να ληφθεί μέριμνα σε ψυχολογικό επίπεδο», αναφέρει αναλυτικά η εισαγγελία των Βρυξελλών

. «Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι αστυνομικές υπηρεσίες επικοινώνησαν με τον εφημερεύοντα εισαγγελέα των Βρυξελλών ζητώντας την έναρξη της διαδικασίας ψυχιατρικής παρακολούθησης που προβλέπει ο νόμος της 26ης Ιουνίου 1990», συνεχίζει η εισαγγελία. «Μετά από επαλήθευση, φάνηκε ότι το άτομο δεν πληρούσε τα νόμιμα κριτήρια, δεδομένου του γεγονότος ότι ήταν πρόθυμος να αναζητήσει ψυχολογική θεραπεία οικειοθελώς. »«Οι αστυνομικές υπηρεσίες, κατόπιν αιτήματος του εφημερεύοντος δικαστή, συνόδευσαν το άτομο στην ψυχιατρική μονάδα του Cliniques Universitaires Saint-Luc για θεραπεία.

Το περιπολικό της αστυνομίας παρέμεινε στο σημείο μέχρι να φροντίσουν το άτομο από τις νοσοκόμες. »Αργότερα, η αστυνομία επικοινώνησε ξανά με το νοσοκομείο για να ελέγξει εάν το άτομο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση. Αποδείχθηκε ότι είχε φύγει από το νοσοκομείο.

ΤΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το νοσοκομείο αναφέρει ότι ο άνδρας παρουσιάστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών γύρω στις 11 το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς, «για εθελοντική ψυχολογική φροντίδα».

Μετά από «28 λεπτά» τον είδε νοσοκόμα, σύμφωνα με το πρωτόκολο, το οποίο διευκρινίζει ότι η αστυνομία αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων περιστατικών «τότε χωρίς να έχει ενημερώσει ποτέ τα μέλη του προσωπικού έκτακτης ανάγκης για την επικινδυνότητα του ατόμου». Στη συνέχεια, ο άνδρας τοποθετήθηκε «στην αίθουσα αναμονής για να περιμένει πριν από την ψυχιατρική του θεραπεία», αλλά «περίπου είκοσι λεπτά αργότερα», η νοσοκόμα που ήρθε να τον πάρει διαπίστωσε ότι «είχε φύγει από το δωμάτιο. «περιμένοντας και το έκανε μόνος του μ’ ελεύθερη βούληση’. «Η ψυχιατρική αξιολόγηση επομένως δεν μπορούσε να γίνει», υπογραμμίζει το νοσοκομείο. (Le Figaro)

Η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού ενδιαφέρεται, σίγουρα, για την οικογένεια του Yassine Mahi. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ενδιαφερόμενος επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την οικογένειά του, η οποία ήταν πολύ ριζοσπαστικοποιημένη και η οποία τον θεωρούσε «αποτυχημένο». SouthInfo . Σύμφωνα με μια πηγή από συναδέλφους μας από το “Het Laatste Nieuws”, ο Yassine Mahi έχει έναν αδελφό που πήγε στη Συρία. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά που εγείρουν ένα ερώτημα: υπάρχει σχέση μεταξύ του Yassine Mahi και του Dniel Mahi, γνωστού ως «El Padre»; Ο εμίρης του Daesh από τον οποίο ο Abdelhamid Abaaoud, ο κύριος εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, άντλησε τις εντολές του; «Δεν είστε ο μόνος που κάνετε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας, το ελέγχουμε», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. SudInfo

Εκατοντάδες ισλαμικά βιβλία ανακαλύφθηκαν στην οικία του δράστη της επίθεσης στο Schaerbeek. Σε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τρομοκρατικό πλαίσιο κατηγορήθηκε ο δράστης της επίθεσης σε δύο αστυνομικούς το βράδυ της Πέμπτης στο Schaerbeek. Το άτομο θα είχε χειρουργηθεί ξανά το βράδυ του Σαββάτου και δεν είναι ακόμα σε κατάσταση για να ακουστεί. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο σπίτι του δράστη, που βρίσκεται στην πλατεία Pierre Hauwaerts στο Έβερε. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο σημείο ανακαλύφθηκαν εκατό βιβλία και ισλαμικές γραφές. Αυτά τα έγγραφα κατασχέθηκαν. Ένας ειδικός τους εξετάζει για να επαληθεύσει το περιεχόμενό τους και να διαπιστώσει εάν είναι εξτρεμιστικά ή όχι. […] RTL

Ο δράστης σύμφωνα με μαρτυρίες, φώναξε “Allah Akbar” οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς στο αυτοκίνητό τους που σταμάτησαν στο κόκκινο φανάρι.

Σεσημασμένος. Ο άνδρας που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες είναι πρώην κρατούμενος για αδικήματα του κοινού δικαίου, και βρισκόταν στο αρχείο του βελγικού σώματος για την Ανάλυση της τρομοκρατικής απειλής (Ocam), ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Ο «Yassine M., γεννημένος το 1990 στις Βρυξέλλες, βελγικής υπηκοότητας”.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο Θωμάς Μ., 29 ετών, που χτυπήθηκε «στο ύψος του λαιμού» δεν επέζησε, ενώ ο άλλος, τραυματισμένος στο δεξί χέρι, «χειρουργήθηκε χθες το βράδυ» και «φαίνεται εκτός κινδύνου». , υπογράμμισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία (…) Θύμα ο Thomas Monjoie, ένας 29χρονος αστυνομικός από το Remicourt που ζούσε στην περιοχή της Λιέγης για αρκετά χρόνια. Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία, αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας, έχει δεσμευθεί για την έρευνα. «Αναλάβαμε τον φάκελο γιατί υπάρχει υποψία τρομοκρατικού κινήτρου, το οποίο φυσικά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ή να ακυρωθεί από την έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Έρικ Βαν Ντούιζ.

Σε άλλο περιστατικό 48χρονος απείλησε την αστυνομία να κάνει «όπως στο Schaerbeek»…

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στις Βρυξέλλες από έναν ριζοσπαστικοποιημένο πρώην κρατούμενο, η βελγική πρωτεύουσα ήταν και πάλι το σκηνικό ενός επεισοδίου, που σημειώθηκε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro, ένας ιδιώτης πήγε σε αστυνομικό τμήμα στην αστυνομική ζώνη των Βρυξελλών-Capital Ixelles, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια, ο άνδρας απείλησε την αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι ήθελε να κάνει «όπως στο Schaerbeek», όπου έλαβε χώρα η επίθεση το βράδυ της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου.

Ανοχύρωτη η πρωτεύουσα μετά τις τρομοκρατικές με καμικάζι τώρα και επιθέσεις σώμα με σώμα με μαχαίρια…..

Μια ερμηνεία.. Ο δράστης έστησε άλλοθι. Κίνησε εκ προμελέτης μια διαδικασία παρουσιάστηκε αυτοβούλως σε αστυνομία και νοσοκομείο. Έδεσε με κάποιο τρόπο το άλλοθι ότι δεν είναι καλά αλλά εσείς δεν με προσέξατε και έφυγα .. και έκανε ό,τι έκανε….Οπότε έχει και έτοιμο άλλοθι….τους φορτώνει και το έγκλημα….Καλοσχεδιασμένο και γι αυτό πρέπει να έχει και συνεργούς όχι τυχαίους.

dimpenews.com

Back to top button