breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έρευνα «κόλαφος» για την κυβέρνηση: «Ο εμβολιασμός δεν είναι ικανός να μεταβάλει το ρυθμό επέκτασης της πανδημίας»!

Σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα η οποία έγινε από Αμερικανούς επιστήμονες ο ρυθμός εμφάνισης της πανδημίας Covid-19 δεν σχετίζεται σε κανέναν βαθμό με τα επίπεδα εμβολιασμού. 

Η μελέτη έγινε σε 68 χώρες και σε 2.947 επαρχίες των ΗΠΑ και τονίζει πως σε επίπεδο χωρών ο αριθμός των πλήρων εμβολιασμένων δεν έχει καμία σχέση με τα κρούσματα που καταγράφονται σε μια χώρα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το διάγραμμα, παρατηρείται πως σε χώρες που έχουν αρκετά υψηλά επίπεδα εμβολιασμού παρατηρούνται παραπάνω κρούσματα του κορωνοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού. 

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ισραήλ, το οποίο έχει εμβολιάσει πάνω από το 60% του πληθυσμού και έχει τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού τις τελευταίες 7 ημέρες.

Για να γίνει πιο ξεκάθαρο πως τα επίπεδα του εμβολιασμού δεν σχετίζονται με τα κρούσματα η Ισλανδία και η Πορτογαλία έχουν εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 75% του πληθυσμού, παρόλα αυτά έχουν περισσότερα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού απ’ ότι έχει το Βιετνάμ ή η Νότια Αφρική, χώρες που έχουν εμβολιάσει περίπου το 10% του πληθυσμού.

Παρόμοια είναι τα αποτελέσματα και για τις περιοχές εντός των ΗΠΑ, τονίζει μεταξύ άλλων η έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τα σχολίασε ο  αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς.

«Τα εμβόλια κατά του κοροωνοϊού δεν είναι ικανά να μεταβάλουν το ρυθμό επέκτασης της πανδημίας. Αυτό το είχαμε από καιρό υποψιαστεί, αλλά η εξάπλωση του εμβολιασμού σε όλες τις χώρες έχει βασιστεί σε δημοσιεύσεις εταιρικές, δηλαδή σε δημοσιεύσεις που διεξήγαγαν οι εταιρείες που παρήγαγαν τα εμβόλια, μαζί με τα εργαστήρια που συνεργάζονταν. Στην κοινότητα έρχεται η στιγμή εκείνη που πρέπει να δούμε στην κοινότητα τα αποτελέσματα. Είχαμε ήδη τις υποψίες μας στις αρχές του έτους, αλλά επειδή σε κάποιες χώρες όπως η Βρετανία, όπως το Ισραήλ ο εμβολιασμός είχε συμπέσει με την πτώση του επιδημικού κύματος είχε αποδοθεί στον εμβολιασμό αυτή η πτώση», είπε ο Κ.Πουλάς.

Να σημειώσουμε πως η έρευνα έρχεται την ώρα που πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν δημοσιεύσει έναν πίνακα που δείχνει πως ο εμβολιασμός έχει μειώσει τους θανάτους και προσπαθεί να πείσει για την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού.

 

pronews.

Back to top button