breaking newsΕλλάδακοινωνία

Όλοι οι Έλληνες οφείλουν να γνωρίζουν τι θα συμβεί μετά τις 20. Αυγούστου

του Κίμωνα Χαραλάμπους

 

Μήνυμα στην Ελλάδα ότι τα μνημονιακά μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν και μετά το υποτιθέμενο τέλος του Μνημονίου έστειλε το Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη τύπου μετά την λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Σόφια.

 

«Η εφαρμογή πρέπει να συνεχιστεί μετά το πρόγραμμα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό παρακολούθησης. Χρειαζόμαστε υγιείς δημοσιονομικές επιλογές γιατί αυτό είναι σημαντικό σημείο εμπιστοσύνης από τις αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Άρα από ποιο Μνημόνιο βγαίνουμε όταν θα συνεχιστούν τα μνημονιακά μέτρα;

Μήπως αυτή η ρητορική περί δήθεν εξόδου, συνιστά στήριξη των… «θεσμών», της Τρόικας δηλαδή, προκειμένου να διασωθούν τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνιστά άριστο συνεργάτη τους στην Ελλάδα;

Όλοι θα καταλάβουν τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου πως η Ελλάδα δεν θα βγει από κανένα Μνημόνιο, αλλά μπαίνει σε καινούριο που φέρνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, από 1/1/2019, αλλά και μείωση του αφορολόγητου την οποία ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.

Αυτά είναι πρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ που φέρνουν την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού. Για πρώτη φορά με την μείωση του αφορολόγητου άνθρωποι που έχουν εισόδημα 600 – 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. 

Πιο ειλικρινής, χαμηλώνοντας τον πήχη στο αφήγημα για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε άλλωστε στους Financial Τimes ότι η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» παρακολούθηση της χώρας από την Τρόικα θα είναι πιθανόν πιο συχνή από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης. 

ΑΡΑ: Καινούριο Μνημόνιο!!!

«Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας υπουργός χαμηλώνει λοιπόν τις όποιες προσδοκίες, την ώρα που άλλα μέλη της κυβέρνησης τις ανεβάζουν μιλώντας για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, κάτι που δεν το συζητάει κανένας στις Βρυξέλλες.

Το σίγουρο είναι ότι η εποπτεία της Ελλάδας θα περιλαμβάνει όρους και προϋποθέσεις που οι υπόλοιπες χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, δεν είχαν, γιατί απλά η Ελλάδα δεν βγαίνει ουσιαστικά από κανένα Μνημόνιο.

.el.gr

Back to top button